Отиде си д-р Господин Игнатов!

Мисия Варна

17-08-2011, 11:14

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Д-р Игнатов си отиде с отворени очи, пише сайтът Vnews.bg. Малко време не му стигна да завърши проекта на живота си, мечтата, която го накара да приеме последния си мандат като управител – варненската онкологична болница да даде шанс на болните от рак да се лекуват с най-модерните до момента апарати за борба с коварната болест, която не пощади и него – линеен ускорител и апарат за брахи-терапия

Днес ни напусна завинаги д-р Господин Игнатов, управител на СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков” ЕООД.

Загубихме не просто един от най-успешните управители на болнично заведение в града, не просто човек, който до последния миг, оставяйки на заден план собственото си здраве, движи започнатите проекти за модернизация на болницата и създаване на все по-добри условия за лечение на пациентите.

Днес загубихме приятел, на когото мъжката дума тежеше повече от договор.
Загубихме човек, който поставяше интересите на болницата и нейните пациенти на първо място.

Загубихме управленец, който никога не предаде каузата си да превърне онкологичния диспансер в най-модерното здравно заведение в града, въпреки политическите и административни пречки. И успя.

Днес загубихме един широко скроен човек, който живя по мъжки, обича семейството си до болка, който не предаде нито един приятел и управлява със сърце и размах.

Загубихме един добър човек, който помагаше на всеки, който влезеше през винаги широко отворената му врата.

Всеки, който имаше шанса да го познава, загуби частичка от себе си.
Надяваме се, всички ние – неговите приятели, работещите в СБАЛОЗ „Д-р Марко А. Марков”, управляващите във Варна и страната да съумеем да съхраним това, което д-р Игнатов успя да изгради за последните 10 години и да сбъднем мечтата му онкологично болните в Североизточна България да имат шанса да се лекуват в нашата болница с най-модерния линеен ускорител в Европа.

ДА Е ЛЕК И СВЕТЪЛ ПЪТЯТ МУ!

Д-р Игнатов си отиде с отворени очи. Малко време не му стигна да завърши проекта на живота си, мечтата, която го накара да приеме последния си мандат като управител – варненската онкологична болница да даде шанс на болните от рак да се лекуват с най-модерните до момента апарати за борба с коварната болест, която не пощади и него – линеен ускорител и апарат за брахи-терапия.

Две правителства обещаваха да заделят средства за това и нито едно не изпълни обещанието си. Единственият човек, който до последния си дъх търси вариани за реализация на този проект вече не е между нас.

Vnews.bg призовава варненските общински съветници, представителите на политическите партии, които не намериха време да прочетат проекто-договора, който ще позволи на Варна да се сдобие със съвременния апарат общинската администрация, да намерят време, сили и най-вече политическа воля и да демонстрират обществено отговорно поведение. Нека, преди да сложат край на този мандат, да загърбят личните си интереси и пристрастия, партийните си ангажименти и дребните си вражди и да дадат старта на реализацията на този проект, който д-р Игнатов с толкова хъс подготви приживе.