Стяуа взе надеждна преднина от 2:0 срещу ЦСКА

Спорт

18-08-2011, 23:20

Снимка:

CSKA.BG

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В квалификациите за Лига Европа ЦСКА загуби в Румъния

Отборът на Стяуа взе надеждна преднина от 2:0 срещу ЦСКА след първия мач между двата състава в спора за влизане в групите на Лига Европа.

Двете попадения за домакините паднаха във всяко едно от двете полувреме, а голмайстори бяха Галамац и Тату.

Още в осмата минута Платини пробва далечен шут от фаул, но стражът на домакините изби в корнер. В 15-ата Костя с глава имаше шанс да матира Мболи, но алжирецът спаси с блестящ рефлекс. Секунди по-късно последва центрира към непокрития Галамац, който с точен удар с глава даде аванс на румънците.

В 31-ата „червените“ можеха да изравнят, след като Бандаловски намери по прекрасен начин Спас Делев, който от малкия пеналт с удар с глава изпрати топката в аут. Десет по-късно Райс Мболи спаси ЦСКА от нов гол, след като отрази шут на Леандро Тату, който получи топката на дузпата, но необезпокояван от никой, не успя да преодолее стража на българите, който изби с крак.

След почивката момчетата на Милен Радуканов натиснаха своя съперник, а влизането в игра на Нелсън вместо Трифонов раздвижи нападението на гостите. Головите ситуации пред румънската врата, обаче, липсваха и освен няколко корнера до друго по-сериозно не се стигна. Така дойде 77-ата минута, в която Тату посече ЦСКА с второ попадение, след като стреля чудесно от дъгата на пеналта, неоставяйки шанс за реакция на Мболи.

Минутка преди края „червените“ имаха феноменална възможност за намаляване на резултата, след като при едно центриране от фаул, Татарушану увисна и топката някак стигна до Зику. Румънският халф бе на два метра от голлинията, но вместо да намали, улучи тялото на Валентин Илиев, който спаси своя тим.

Състави:

Стяуа: Татарушану, Илиев, Брандан, Латовлевичи, Танасе, Мартинович (67 Русеску), Галамац (58 Алвеш), Буркеану, Тату, Костя (77 Николич), Николица

ЦСКА: Мболи, Бандаловски, К.Стоянов, Халилович, Трифонов (46 Нелсън), Делев, Янчев, Галчев, Адемар, Зику, Платини