Стефан Генов: Няма да подценим съперника

Спорт

19-08-2011, 13:49

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Очаквам, че ще се получи един много оспорван мач. Предстои ни битка с един доста корав отбор, независимо, че е новак в групата.

Наставникът на Черно море Стефан Генов сподели очакванията си за гостуването на Ботев, непосредствено преди заминаването на футболистите за Враца.

„Очаквам, че ще се получи един много оспорван мач. Предстои ни битка с един доста корав отбор, независимо, че е новак в групата. В първите два кръга загатнаха за своите възможности. Притежават силен отборен дух”, категоричен е пловдивският специалист.

Той отхвърли възможността неговите подопечни, да са с навирени носове след успеха над Левски и подцени новака в А група. Той обясни, че е провел няколко разговора с футболистите именно в тази насока.

„Не вярвам момчетата да подценят съперника. Цяла седмица си говорим на тази тема. Не сме направили нищо особено, просто тръгнахме силно в първенството. Не може да си позволим подценяване. Момчетата не са си вирнали носовете след тази толкова сладка и важна победата над Левски. Много сериозно се готвиха през седмицата, без излишна еуфория. Настроени са за 90-минутна битка. Ще чакаме грешки на съперника, от който да се възползваме”, каза още Генов.

„Изгледахме няколко пъти видеозапис от срещата им със „Славия” и според мен много трудно можем да победим. Няма обаче да разкривам силните страни на „Ботев”. Те са корав отбор с висок дух и това е едно от силните им оръжия, които могат да използват срещу нас. Факторът домакинство също ще им помогне. Очаквам да дойде много публика на стадиона, която да ги подкрепи. Разучихме ги добре, знаем техните силни и слаби страни. Ще направим всичко по силите си, за да се върнем във Варна с трите точки”, сигурен е наставникът на Черно море Стефан Генов.