Пуснаха билетите за 'Любовта е лудост 2011'

Мисия Варна

20-08-2011, 11:45

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Обявиха и програмата за "любовния фестивал", който започва на 26-и август и ще продължи до 1 септември.

От вчера са в продажба билетите за 19-ия международен филмов фестивал “Любовта е лудост".

Демократичните цени от 5 лева за всички прожекции и за всички зрители са една добра стратегия във време на криза, въпреки фестивалната ексклузивност на повечето филми.

Единствената разлика са откриването и закриването, билетите за тях са по 10 лева и обикновено най-бързо се изчерпват. Абонаментни карти не са предвидени, научи ВарнаУтре.бг.

По традиция обаче прожекциите от паралелната програма в зала "Европа" в 14 и в 16 часа са безплатни.

Вход свободен ще има и през целия първи ден, когато в зала "Европа" организаторите са планирали да ни покажат селекция от значими български любовни филми, както и Късометражната колекция "Началото". Първият филм разбира се е "Любовта е лудост".

Фестивала ще открие в 19 ч на 26-а август (петък) филмът на Клод Льолуш "Толкова много любов". Час по-рано по червения килим пред ФК ще дефилират звездните гости на фестивала, под звуците на духовия военен оркестър.

Най-значимото събитие може би ще бъде премиерата на комедията на покойния режисьор Пламен Масларов "Корави старчета", в понеделник, 29-ти, в 20 ч.

Късометражният филм на варненската режисьорка Мариета Печанска "Вяра" непременно ще гледаме в събота (27-ми) от 20 ч.

С българско участие са още 2 филма от официалната програма: "И нямаше по-добър брат" (Русия-Азербайджан-България) на Мурат Ибрахимбеков и "Отлъчването" на американския режисьор Майкъл Ландън-младши, заснет от оператора Христо Бакалов, който живее в САЩ.

Както и филмът от панорамата "Режисьорски дебюти" на режисьорката Таня Богомилова - "Седем дни в рая", който също е копродукция - с Великобритания

Предвидени са панорами за Георги Георгиев-Гец, Станислав Стратиев, Иван Иванов, Юрий Никулин, Миклош Янчо.

Испанският филм "Принцеси" ще закрие официално "любовния" фестивал на 1 септември в 19 ч. Малко преди това ще стано ясно и кой ще отнесе "Златната Афродита" вкъщи.

В оставащите дни до началото на фестивала ВарнаУтре.бг ще ви запознае подробно с филмите от официалната селекция.

Цялата програма вижте тук