Ято летящи фенери ще се спуснат в небето над Варна

Мисия Варна

20-08-2011, 17:08

Снимка:

Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Събитието ще започне в 23 часа на Южния плаж, а всеки, който иска да изпрати своето желание към звездите, ще може да си купи фенер на място 30 минути по-рано.

Цяло ято китайски летящи фенери ще бъдат пуснати над морето на Южния плаж тази нощ.

Хартиените фенери ще грейнат в нощното небе по инициатива на YES!+ Bulgaria.

Поради огромния интерес и факта, че повечето хора останаха без фенери и само гледаха по време на предходната инициатива на 15 август, организиторите инициират второ събитие.
 
Как е планирано да се случи събитието: събираме се към 22:30 на плажа пред Кубо (на място ще се продават фенерите)

Точно в 22:55 всички ще бъдат подканени да се приближат напред към морето и да запалят фенерите.

Пускаме заедно (по сигнал) в 23:00, за да се получи желания ефект, тъй като предния път доста хора от нетърпение започнаха да пускат твърде рано и се получи малък хаос :)

За хората, които са загрижени как ще изглежда плажа след това - на сутринта след последното събитие плажът беше по-чист, отколкото вечерта преди да дойдем, уверяват организаторите.

Разбира се, всеки един е свободен да се присъедини към почистването на сутринта! :)
А, освен това можете да си носите музикалните инструменти, на които можете да свирите, за да си направим едно подобаващо парти след като пуснем фенерите. Свещите са от нас :)

Тези от вас, които ще си набавят предварително фенери, да се уверят, че фенерите, които купуват са еко (с дървен обръч и от био-разградими материали), призовават инициаторите..

Фестивалът на хартиените фенери е древна традиция, от около 2000 години. В Тайван и Тайланд парадът на фенерите е предвождан от хартиени фигури на всички символи от Зодиака, високи повече от 15 м. В края на парада те политат в нощното небе, заедно с най-съкровените желания на хората. Древните са вярвали, че фенерите достигат до небесните порти и боговете сбъдват всичките им желания.