Спартак 1918 измъкна точка при гостуването си на Ботев (Пловдив)

Спорт

20-08-2011, 20:23

Снимка:

plovdiv24.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В първото си домакинство пред собствена публика в Б група, соченият за фаворит за влизане в елита тим от Пловдив, завърши 1:1 със „соколите” пред 6000 свои ултраси.

Спартак 1918 успя да измъкне точка от гостуването си на Ботев в Пловдив.

В първото си домакинство пред собствена публика в Б група, соченият за фаворит за влизане в елита тим от Пловдив завърши 1:1 със „соколите” пред 6000 свои ултраси. Голът за пловдивчани реализира Тодор Тимонов през първата част, а след почивката Диан Каталиев изравни. Гостите от Варна имаха шанс дори да си тръгнат с 3 т., но в 60-ата минута вратарят на канарчетата Армен Амбарцумян направи невероятно спасяване, с което предотврати сигурен гол в своята врата.

Срещата започна със сериозен домакински натиск. Още в 7-ата минута Петър Атанасов вкара попадение, но то бе отменено поради засада. По-добрата игра на домакините все пак даде резултат, когато в 16-ата минута Тимонов след страхотен шут от 20 метра с левия крак препарира стража на Генко Славов. До края на полувремето Ботев се опита да реши нещата в своя полза с второ попадение, но това така и не се случи.

След почивката гостите заиграха далеч по-добре и на свой ред на няколко пъти сериозно застрашиха домакинската врата. В 54-ата минута поредна добра атака на Спартак завърши с извеждащ пас към Каталиев, който нахлу в наказателното поле и оформи крайното 1:1.


Ботев: Амбарцумян, Димитров, В.Байрев, Гаджалов, Аргиров, Атанасов, Неделев, Христов, Гуджев, Тимонов, Курдов

Спартак 1918: Славов, Динков, Дончев, Илиев, Иванов, Луго, Димитров, Петков, Беадиров, Станчев, Кателиев