И Джиков официално кандидат за кмет

Мисия Варна

20-08-2011, 22:39

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВАРНАУТРЕ

Всичко от Автора

След дългото обмисляне кандидатурата на сегашния кмет на Владиславо беше първата, регистрирана в петък

Архитект-бунтар, актьор, синдикален лидер, нотариус, лекар са сред хората, издигнали кандидатурата

на Добромир Джиков за кмет. Инициативният комитет в негова подкрепа беше първият подал документи в петък, когато започна регистрацията на кандидатите за власт във Варна.

Инициативният комитет на кмета на район „Владиславово“ вече е официално регистриран с решение на Общинската избирателна комисия по-късно вчера. В него влизат председателят на  КТ ”Подкрепа” във Варна инж. Васил Киров Василев, Евдоки Докимов, шеф на териториалната дирекция “Държавен резерв” във Варна, нотариусът Александър Ганчев и архитектът  Виктор Бузев, известен като автор на ОУП на Бургас, но в крайна сметка опълчил се срещу приемането му. Архитектът-бунтар е член на общинския експертен съвет по устройство на територията. Преди година той застана пред багер, за да спре разкопаването на Адвокатската градинка.

Шестият член на инициативния комитет се казва Пламен Георгиев, но е само съименик на артистичния директор на Варненския театър.

Общинската избирателна комисия работи всеки ден от 9 до 17:30 часа. Право да се регистрират имат всички партии и коалиции, които са заявили участие в изборите в Централната избирателна комисия, както и местните инициативни комитети. Техните документи ще се приемат до 28 август.

За независима кандидатура на общински съветник се изисква подкрепата на 1000 избиратели, а за независим кандидат-кмет 2000.