Мис Варна – разкош по време на криза

Мисия Варна

21-08-2011, 18:58

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Както предрекохме, 18-годишната Яна Димитрова тана Мис Варна 2011

За 7-ма поредна година Гранд Хотел Варна домакинства конкурса.

Отрупани маси, подредени около басейна пред огромната сцена, посрещнаха специалните гости.  

„Ол-инклузивните” туристи на хотела пък бяха отделени, за да не пречат на варненския елит. Началото закъсня с час, типично по нашенски. Тълпите зяпачи зад огражденията нервно потропваха на крак и оплакваха разширените си вени, чуждите туристи пък се опитваха да предизвикат преждевременно начало с вели и некоординирани аплодисменти.

Но, ето че в десетия час на 20 Август конкурсът Мис Варна започна. Посветен тематично на древен Египет и легендите за Цезар и Клеопатра. 15-минутна балетна интродукция ни въведе в тайнството на пирамиди, сфинксове, фараони и о, Майкъл Джексън... точно на място. Появиха се и претендентките, облечени като египетски жрици. После пак огньове, танци от „Арт денс” на Нина Козина, масовки...

Водещият, който се разхождаше нервно напред-назад по сцената, докато чете сценария,  бе облечен прекалено спортно за обявения супер строго официален дрес код на събитието.

Клипове, представящи момичетата, се завъртяха на видео стените и така изтекоха първите 50 минути, а ние видяхме кандидатките само веднъж.

Дойде и дългоочакваният миг – втори тур, по бански костюми, перфектни тела, облечени в красиви и абсолютно еднакви бански, предизвикаха възхищение у мъжете и лека завист у жените. И на най-претенциозните наблюдатели им беше трудно да намерят недостатък на някоя от 24-те участнички.

Журито, натоварено да разпредели големия награден фонд и подаръци, бе доста затруднено. В него участваха представители на домакините, всички спонсори, актрисата Яна Маринова, помощник-треньорът на волейболните национали и лицензиантите на конкурса, както и Мира Матеева - организатор на събитието.

Отразяващите журналисти имаха своя шанс да изберат Мис Медия, а зрителите можеха да гласуват 10 дни в интернет.

Тъкмо когато публиката си мислеше, че по-хубаво няма как да стане, и конкурсът навлезе в решаващата трета фаза (или казано професионално – трети тур).

Разкошни вечерни тоалети извадиха на показ елегантността и грацията на всичките 24 претендентки. Коприна, воали, органза, шифон и тюл, обсипани с блестящи камъни, озариха сцената пред басейна и предизвикаха силните овации на жадните за зрелище гости.

На Маргарита Хранова бе отредено да подържа пламъка на шоуто жив, докато журито реши как да раздели толкова много красота на 4 призови места.

Решението беше взето и започна награждаването. Всички спонсори си бяха избрали лице, което получи специална награда, гласуването в интернет определи за своя мис Алина Волканова, медиите избраха категорично Мис Медия – Аблена Истаткова, освен това тя се окичи и с лента на марката цигари, спонсорираща събитието, и дори стана първа подгласничка на Мис Варна.

Претърпялата инцидент на яхта Яна Димитрова бе обявена за Мис Варна, защо ли никой не се изненада?! (вижте видеото от награждаването)

И въпреки предварителните слухове, всички са на мнение, че красавицата със смесена българо-украинска  кръв си заслужава титлата.

Сред многото й материални награди се отличават диамантеното колие и почивката в Турция.

След конкурса се състоя и скромно афтър парти, на което обаче не присъстваха всички 24 участнички. Това навежда на мисълта, че има и сърдити....