Цигани и българи се биха до кръв в Гроздьово (+)

Мисия Варна

22-08-2011, 14:19

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Петима души са в болница след разправия заради шума от циганска сватба

Петима души са настанени снощи в МБАЛ "Св. Анна" с тежки наранявания.

Снощи в с. Гроздьово, Долен Чифлик, по време на циганска сватба се е разразил бурен скандал, в който са пострадали сериозно петима души, научи ВарнаУтре.бг.

По непотвърдена информация българите са направили забележка на празнуващите си съселяни, че се веселят много шумно. Циганите обаче им отвръщат с жесток побой. Нападат ги с ножове, вадят брадви.

В следствие на побоя 65-годишният Тодор Попов е със сътресение на мозъка и с прорезни рани на дясната ръка.

Синът му Атанас Димитров (40 г.) е пострадал най-тежко, той е настанен в Невро-хирургията със счупен череп, счупена долна челюст и прорезни рани, които са прекъснали сухожилия на дясната му ръка.

Единият от ромите е подгонил с беемвето си Добри Петров, заканвайки се, че ще го прегази. Добри е настанен в Ортопедия с локсация на дясната раменна става.

Христо Хараланов (36 г.) е с прорезни наранявания, в Спешното са го превързали и сутринта са го пуснали да си ходи. Петият пострадал е бил изписан още снощи.

(+) 17:10 

От полицията съобщиха, че сигналът за побоя е получен в 20:10 ч снощи. Арестувани са половината от побойниците, другите се издирват. В болницата са постъпили пострадали и от двете страни. Началникът на ОД на МВР-Варна ком. Димитров опроверга твърдението, че е имало прегазен с кола човек.