Избрани Новини
Без ол инклузив в малките хотели
23-08-2011, 10:39
Снимка:Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ
Автор:ВарнаУтре
ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА: Най-интересното от вестник "Монитор" на 23 август
В момента Министерството на икономиката, енергетиката и туризма категоризира хотелската база, ние нямаме намерение да правим такава оценка, каза д-р Войнов. Срокът на тези категории е 5 години.
Идеята е да се отсеят хотелите, които могат да предлагат услугата според възможностите за хранене. Кухнята на тези заведения трябва да има възможност да подготвя богат асортимент от вкусотии, които е прието да се предлагат при ол инклузива, разкри шефът на хранителната агенция. През последните години почти всеки хотелиер иска да осигури ол инклузив на гостите си, като целта е да ги задържи в базата с евтин пакет.
Затвор за търговците и производителите, които предлагат храни с изтекъл срок на годност, предлага още Йордан Войнов. Практиката показва, че в момента има засилени нарушения със стари храни и продоволствия с неизяснен произход.
Съществуват два варианта да се реализира рестриктивната идея - през Закона за храните или през Закона за ветеринарномедицинската дейност. Това обаче допълнително ще се уточнява от юристите.
Ще се запази и глобата като санкция за тези, които несъзнателно са допуснали продоволствия с изтекъл срок на годност да бъдат все още на тезгяха.