НДСВ издигна Йордан Андреев за кмет

Мисия Варна

23-08-2011, 13:10

Снимка:

НДСВ Варна

Автор:

Христина Маринова

Всичко от Автора

Йордан Андреев е областен координатор на НДСВ във Варна и е заместник-кмет на варненския район Приморски.

Йордан Андреев - зам.-кмет на район Приморски, е кандидатът за кмет на Варна на НДСВ.

Това решение е взето след гласуване на градска конференция на движението, провела се снощи във Варна, обяви евродепутатът от НДСВ Биляна Раева днес.

"Имахме среща с шест политически формации, но преценихме, че сме достатъчно силни, за да издигнем собствена кандидатура", уточни Раева. "Йордан Андреев е един от основателите на НДСВ във Варна", допълни тя.

Листата за общински съветници на НДСВ ще бъде подредена на 9-и септември, без да се влага символика в датата, уточни още Раева.

Йордан Андреев е областен координатор на НДСВ във Варна и е заместник-кмет на варненския район Приморски.

"Аз се виждам и на балотаж, колкото и несериозно да ви се струва. НДСВ не е партия с 0.8 % подкрепа", заяви Андреев в отговор на въпрос "Кой кандидат биха подкрепили за кмет на втория тур на изборите". "Който ни хареса", отсече Андреев.

Кандидат-градоначалникът обяви, че основното в програмата му ще бъде по-добрият живот на варненци.

Адреев сподели предложението си за подобряването на вида на зелените площи в морската столица. Според него, ако бъде обвзързана таксата за данък-сгради с поддържането на градинките около блоковете, това ще стимулира много варненци сами да се погрижат за вида им. Идеята е живеещите в блоковете с поддържани зелени площи да плащат по-нисък данък, уточни той.

Други важни точки, с които смята да се заеме Андреев, ако бъде избран, са градоустройството на Варна и в частност със селищните образувания, местата в детските градини, спортът, здравеопазването и др. На първо място обаче кандидатът на НДСВ възнамерява да се заеме с "Дупката" и стадион "Юрий Гагарин". Андреев обеща, че ще се работи и за по-доброто функциониране на пристанището, което по думите му в момента е загубило смисъла си на транспортен възел.

"Решението да издигнем самостоятелна кандидатура за кмет показва, че НДСВ е във форма", заяви Биляна Раева.

В момента НДСВ има около 80 самостоятелни кандидатури за кметски позиции в страната, съобщи тя, включитлно и в най-големите градове - София, Велико търново, Бургас, Шумен, Видин и т.н. Тя подчерта, че там, където движението ще участва в коалиции, те ще бъдат срещу ГЕРБ, както в Пловдив.

По думите й, причината е, че управляващите не водят проевропейска политика, а тъкмо обратното. "По времето на тройната коалиция имаше работа, намалявахме данъците, а сега наблюдаваме точно обратното, връщаме се назад във времето", подчерта евродепутатката.