Арестантът Славков вече официално е кандидат

Мисия Варна

23-08-2011, 14:49

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Участието на Иван Славков в изборите през октомври е предпоставка съдът да смени ареста му с подписка при започване на предизборната кампания.

Общинската избирателна комисия (ОИК) е регистрирала инициативния комитет, който е издигнал кандидатурата на Иван Славков, съобщи председателят на комисията Иван Лечев.

Иван Славков, който все още е общински съветник от ДПС, е в ареста от две години и половина по обвинение в организиране на престъпна група. 

В началото на месеца във Фейсбук се появи групата: Иван Славков. Кандидат съм за независим общински съветник. Подкрепете ме!

Сред подкрепилите го участници в групата, които към този момент са 490, са кандидатът за кмет Антон Луков, кметът на "Приморски" Пламен Градинаров.

В документите за регистрация на инициативния комитет е и свидетелство за съдимост на Иван Славков, което удостоверява, че срещу обвиняемия бизнесмен няма произнесена присъда. Участието на Иван Славков в изборите през октомври е предпоставка съдът да смени ареста му с подписка при започване на предизборната кампания.

10 са партиите, официално заявили своето участие.

Регистрирани са 3 инициативни комитета с кандидатури за кмет на града.