България отнесе набързо Сърбия с 3:0

Спорт

23-08-2011, 19:44

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В приятелска среща със Сърбия преди Европейското първенство, която се игра от 18 ч днес в Двореца на културата и спорта във Варна

Националният ни отбор по волейбол показа отново, че се намира в страхотна форма преди началото на Европейското първенство, след като отнесе с 3:0 (25:17; 25:20; 25:20) гейма Сърбия в приятелска среща тази вечер в Двореца.

Мачът започна чудесно за нашите и след страхотна серия от сервиси на Андрей Жеков и добра игра в атака на Матей Казийски първата почивка дойде при 8-3. След нея българският разпределител изпрати още две бомби и доведе нещата до 10-3, което накара Игор Колакович да вземе прекъсване. Жеков, обаче, не се спря и продължи да тормози „плавите“, което донесе блок и контра на Казийски и хитра контра на Йосифов за 13:3! Йосифов добави още една атака и блокада, а след това и Алексиев с мощна тупалка увеличи аванса ни на 16:4.

Постепенно гостите се посъбудиха от следобедната си дрямка и намалиха резултата до 12:19. Две поредни нападения на Боян Янич стопиха пасива на Сърбия до 15:21 и Радо Стойчев взе първия си таймаут.

Успешни атаки на Казийски и Николов сложиха край на гейма при 25:17.

Втората част започна по-равностойно, като паритетът се запази до 6:6, след което с две поредни точки „лъвовете“ поведоха с 8-6. Грешка при посрещането на Влади Иванов даде възможност на гостите да изравнят за 13:13. Пайп на Казийски даде само точка преднина на нашите при второто техническо – 16:15. Аут на Подрашанин и Старович убиха интригата в гейма, след като България дръпна с 21:18 и Игор Колакович поиска прекъсване. Последва блок на Соколов и 22:18 и още един таймаут за сърбите.

Тошко Алексиев донесе успеха на домакините в края, след като се отчете с много технична атака и чудесен блок за 25:20.

Третата част за леко предимство на гостите, но момчетата на Радо Стойчев направиха обрат до 6-5 след ас на Жеков. Първата пауза дойде при 8:7 в полза на домакините, след което България дръпна с 12:10, но последва изравняване за 12:12 и нашият наставник поиска таймаут. Равенството се запази до 16:16, а след това Алексиев с два поредни пункта даде аванс на „трикольорите“ от 18:16 и старши-треньорът на гостите взе прекъсване. Алексиев направи блокаут веднага след това за 19:16 и показа, че се намира в страхотна форма. Аут на Саша Старович доведе нещата до 21:17 в полза на „лъвовете“.

Соколов и Казийски сложиха точка на този двубой, носейки успеха на нашите с 25:20 и 3:0 гейма.

Втори "успех" и за синия кандидат-кмет Николай Недков, след кадемлийското му присъствие на футболния мач Черно море - Левски. Тази вечер в Двореца на културата и спорта той изгледа срещата от последния ред, викайки за нашите заедно с Любо Роев от ДСБ.