Градското по футзал стартира на 24 септември

Спорт

23-08-2011, 21:30

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Със сигурност в надпреварата ще се пуснат най-силните отбори в морската столица, начело с първенеца от миналия сезон и носител на Купата на България - МФК Варна

Градското първенство по футзал ще започне на 24 септември.

Първоначално е имало вариант шампионатът да стартира седмица по-рано  (17 септември), но от ЗС на БФС - Варна, са решили надпреварата да започне в последната седмица на месеца, за да се съобразят с началото на софийското първенство, което също започва тогава.

Регламентът на шампионата ще е същият както през миналия сезон. Първите два отбора в градските първенства ще играят плейофи с разменени гостувания, в които ще бъде избран новият шампион на България за сезон 2011/2012.

Със сигурност в надпреварата ще се пуснат най-силните отбори в морската столица, начело с първенеца от миналия сезон и носител на Купата на България - МФК Варна. Одесос-Хидроремонт, който стана лидер в градското първенство на Варна и третият в крайното класиране Гранд Про, също са от сигурните участници.

Все още не е ясно колко ще бъдат отборите във Варна, но от футболната централа правят опити да организират градски първенства в Пловдив и Русе.