Мария Капон ще подкрепи Луков за кмет

Мисия Варна

24-08-2011, 11:38

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ХРИСТИНА МАРИНОВА

Всичко от Автора

Единната народна партия ще подкрепи независимия кандидат за кмет на Варна Антон Луков. Той ще оглави и листата за съветници

Единна народна партия ще подкрепи кандидатурата на Антон Луков за кметските избори във Варна, съобщи днес лидерт на ЕНП Мария Капон.

На местните избори във Варна ЕНП ще бъде в коалицията "ДА за Варна" с Българския демократически форум (БДФ).

Луков е и един от първите кандидати за кметове, зад които ЕНП застава публично и открито. По думите на лидерката на ЕНП, партията готви още 240 самостоятелни номинации за местните избори. "Броят се на двете ни ръце кметовете, които ще подкрепим, а на едната, кандидатурите, за които ще сме в коалиции", каза тя.

Антон Луков ще води и листата за общински съветници, съобщи още Капон.

"Листата ще бъде съставена от млади хора, нови лица, които ще правят политика. Ние няма да влизаме в договорки, както се прави в настоящият Общински съвет. Нито аз като кмет, нито те като съветници", обеща Луков.

"Младите ще поведат Варна, сигурни сме в това и трябва да им дадем шанс. Хора, като Кирил Георгиев. Да, те не са съвършени, но поне работят. Всички знаем, че единственият съвършен тук е Кирил Йорданов, затова да кажем "Майната му на съвршенството", заяви още Луков.

По думите на Капон, подкрепата на ГЕРБ за Кирил Йорданов е унижение към собсвените им избиратели. Само до преди няколко месеца, Бориов и хората му критикуваха работата на настоящия кмет на Варна, а изведнъж издигнаха неговата кандидатура: "Това не е демокрация, а партийна монархия", коментира тя.

Решението ЕНП да застане зад кандидатурата на Антон Луков, взето на заседание на местно ниво, е продиктувано от доказаните му десни разбирания - "От 22 години работи той за десницата", подчерта Капон.

"Промяната в България започва от Варна, град, който не веднъж е удрял шамар на властта. Ние от ЕНП ще се борим за това", заяви още лидерката на партията и призова "Варненци, дайте знак на цяла България и ударете шамар на царуващия монопол".

По думите на Капон, Луков е доказал себе си и като журналист и като политик и като човек с принципи.

"Нашите опоненти в лицето на Кирил йорданов не искат честно състезание", заяви Луков. той припомни как Роман Абрамович спечели изборите в Чукотка, а дори не е стъпвал там.

"Този постсъветски модел се прилага и във Варна - да няма състезание", коментира Луков и добави: "Битката е за възстановяване на демокрацията. Който иска олигархичен модел, не би могл да понесе конкуренцията. Конкуренцията е в основата на демокрацията. Този път ще има състезание".

ЕНП е регистрирана и за изборите за президент и вицепрезидент, като в събота ще бъде определен кой ще е техният кандидат.

"С Касим Дал започнахме дългосрочен проект, който показва, че етническият вот е изключително вреден за страната, хората не трябва да се делят, според етноса си, а според принципите си. Не очаквайте от нас братоубийствени войни", каза още Капон. Тя добави, че няма разделение на хора на Касим Дал и хора на ЕНП: "Всички сме едно".