Мария Илиева: Варна е любимият ми град!

Варна Лайф

25-08-2011, 10:58

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Дни преди концерта си в Летния театър (10 септември, 20 ч) певицата Мария Илиева разговаря с Елза Парини за Варна, морето и мъжете...

Дни преди концерта си в Летния театър (10 септември, 20:00) певицата Мария Илиева разговаря с Елза Парини за Варна, морето и мъжете...

- Здравей Мария, на теб се пада високата чест да си първата звезда, която ще отговoри на въпросите ми в новата ни светска рубрика ВАРНА ЛАЙФ.

Изборът ми не е случаен, ти си най-красивата и талантлива почитателка на морската столица. Кажи ми с какво толкова те плени Варна, знам, че обожаваш нашия град?

- Наистина го обожавам, Варна е любимият ми град! Харесвам хората, атмосферата, духа на града... И пуканките пред Фестивалния :)

- Кое е любимото ти място тук - там, където обичаш да се усамотяваш и да се зареждаш?

- Рядко се усамотявам във Варна, защото имам много приятели и времето с тях никога не ми е достатъчно. Обичам да се наслаждавам на изгрева сама, зарежда ме по специален начин.

- А къде ти харесва да се срещаш с приятели?

- Любимото ми място е Рапонги. Обожавам да хапвам суши с приятели там, след което да изпращаме нощта в бара на плажа със супер яка музика и морски бриз.

- Лятото и морето винаги са предпоставка за летни флиртове и нова любов, имаш ли такива случки в живота си, влюбвала ли си се на морето, колко продължи и свърши ли с настъпването на есента?

- При мен влюбванията са дълбоки и дълготрайни. Едно лято ми е малко, ако е истинско влюбване, ме държи чак до следващата пролет (смее се). Но летните флиртове са класика, забавляват ме.

- Как ти се струват варненските „гларуси”?

- Много красиви мъже има в тази Варна... :)

- Коя местна забележителност е най-значима според теб?

- Всяка една забележителност носи своя дух и история. Варна е уникална с това, че  най-старото злато в света е открито на територията на града, което го нарежда сред най-значимите исторически места на планетата. През последните години от голямо значение беше Спортна зала, където нашите волейболисти ни караха да се гордеем, че сме българи. От детството си имам много ярък спомен за Пипи, Попи и Сплит - делфините от Делфинариума. Неотдавна бях отново там и се запознах с младите наследници на моите стари приятели, беше много емоционално.

- Какво мислиш за нощна Варна?

- Романтична и пълна с живот.

- Варненци добри домакини ли са?

- Да, определено. Винаги успяват да ме накарат  да се чувствам като у дома си. Може би и защото аз ходя там толкова често, че вече си се чувствам все едно съм вкъщи (смее се).

- Дали наистина в различните градове феновете и публиката са различни? Има ли по-емоционални, или по-благодарни и обратното по-резервирани или показващи безразличие?

- Да, хората навсякъде са различни и настроението им зависи от много неща. Важно е артистът на сцената да успее да спечели публиката. Понякога има големи изненади и противопоставяния на изградените стереотипи.

- Ако трябва да избираш къде да пееш от изброените места, на кое би се спряла първо? Плажа, на борда на кораб в морето, на високо в планината или в пещера, все красиви места от българската природа.

- Интересно би било да пея в пещера, акустиката там е страхотна. Но за собствено удоволствие бих направила един акустичен лайв в Родопите.

- Всички сме в очакване на поредния албум с нови песни. Как се развиват нещата и няма ли най-сетне да направиш премиера първо във Варна, за да подразниш столичани?

- Покрай журирането в X Factor графикът е много натоварен, но живот и здраве до края на годината албумът ще е готов. Със сигурност ще го представя във Варна и в цяла България, но сега използвам възможността да поканя всички на концерта ми в Летния театър на 10-ти септември, на който ще изпея хитовете ми през годините и любимите си джаз стандарти в компанията на струнен камерен оркестър и моята група, с музикален директор маестро Живко Петров и специалното участие на Криста и B.O.Y.A.N. от Стерео стая.

- Освен изпълнител ти си продуцент, има ли нови таланти в твоя лейбъл Стерео стая освен Криста, МONA, Knas и B.O.Y.A.N.? Какво ново около тях?

- С Криста, MONA, B.O.Y.A.N. и KNAS всичко върви на пълни обороти. Записват сингли и албуми, скоро ще се чува много от Стерео стая.

- В момента си жури в световния формат X Factor, привлече ли някой млад талант продуцентския ти усет?

- Беше прекрасно да срещна толкова впечатляващо талантливи хора на кастингите. Няколко определено се откроиха, ще видим как ще се представят по-нататък.

- Какво според теб липсва на Варна, за да е идеална?

- Мой дом там (смее се).

- А на варненци?

- Софийски акцент и студенина... дано това да не се променя, защото ще се “изкорам” (бурен смях).

- Благодаря много, всички те очакваме отново на варненска сцена.

- И аз много благодаря и ще се радвам да се видим на 10-ти септември, заповядайте!