32 отбора чакат жребия за Шампионската лига

Спорт

25-08-2011, 13:13

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Известни са 32-та отбора, които ще участват в груповата фаза на Шампионската лига

Днес, в 18,45 часа, в Грималди Форум в Монте Карло ще станат ясни съперниците в осемте групи на най-комерсиалния клубен турнир в света за сезон 2011/2012 година.

11 от досегашните шампиони с общо 41 трофея от турнира отново ще спорят за короната, а в турнира има и пет дебютанти - Манчестър Сити, Виктория Пилзен, Наполи, Оцелул и Трабзонспор.

Настоящият шампион Барселона, начело с най-добрия играч в света Лионел Меси, е отново основен фаворит за трофея. Манчестър Юнайтед пък единствен е с по-висок коефициент от каталунците в УЕФА. Отборите са разделени в четири урни предвид техния актуален коефициент в УЕФА. Два отбора от една държава нямат право да се срещнат в една група.

Така най-неприятен за тимовете от първа урна е седемкратният европейски шампион Милан, който е във втора урна и ще попадне в групата на един от тези отбори – Манчестър Юнайтед, Барселона, Реал, Челси, Байерн, Арсенал и Порто. Манчестър Сити изглежда най-опасен от трета урана, а шампионът на Германия и Европа от 1997 година Борусия (Дортмунд) е най-тежкият противник в четвърта урна. Турция ще бъде представена от Трабзонспор, който замества извадения за корупция Фенербахче, а Димитър Бербатов ще е единственият български футболист в надпреварата.

Първа урна: Манчестър Юнайтед, Барселона, Челси, Байерн, Арсенал, Реал Мадрид, Порто, Интер

Втора урна: Милан, Лион, Шахтьор Донецк, Валенсия, Бенфика
Виляреал, ЦСКА Москва, Олимпик Марсилия

Трета урна: Зенит, Аякс, Байер Леверкузен, Олимпиакос, Манчестър Сити, Лил, Базел, БАТЕ Борисов

Четвърта урна: Борусия Дортмунд, Наполи, Динамо Загреб, Апоел Никозия, Трабзонспор, Генк, Виктория Пилзен, Оцелул