Литекс сложи край на кампанията си в Лига Европа

Спорт

25-08-2011, 22:18

Снимка:

zasada.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Този път възпитаниците на Любослав Пенев паднаха с 0:1 като гости и с общ резултат от 1:3 приключват с участието си в Лига Европа в плейофната фаза на турнира.

Шампионът на България Литекс сложи край на кампанията си в Лига Европа, след като записа второ поредно поражение срещу Динамо Киев.

Този път възпитаниците на Любослав Пенев паднаха с 0:1 като гости и с общ резултат от 1:3 приключват с участието си в Лига Европа в плейофната фаза на турнира.

Българският първенец започна със самочувствие двубоя и още във втората минута Селио Кодо можеше да открие резултата, но Шовковский успя да го изпревари. В петата Янев стреля извън пеналта, но над напречния стълб. В 11-ата минута бе най-добрата възможност за ловчанлии, след като Георги Миланов шутира чудесно по земя, но кълбото нацели дясната греда на украинците. Постепенно момчетата на Юрий Сьомин заиграха по-спокойно и имаха няколко нелоши шанса, но не намериха очертанията на вратата.

В 42-ата минута Динамо организира страхотна атака, при която Идейе подаде с глава към Алиев, който с пета от въздуха върна назад към Милевский, който стреля мощно, но Баривиера изби в корнер с блестящ рефлекс. В края на първата част Христо Янев пробва своя специалитет от фаул, но Шовковски с мъка извади топката в ъглов удар.

След почивката домакините станаха много по-активни и логично се добраха до победно попадение. Първо в 73-ата минута Браун Идейе пропусна уникално положение останал очи в очи с Баривиера. Секунди след това, обаче Алиев центрира от корнер и Милевский с глава матира защитата на Литекс. В 77-ата Максим Жос получи втори жълт картон и българите останаха с десет души. До края Еременко имаше две възможности за втори гол, но ударите му не намериха целта.

Състави:

Динамо Киев: Шовковский, Данило, Бетао, Вукойевич, Ярмоленко (79 Аруна), Алиев (75 Гармаш), Юсуф (53 Попов), Хачериди, Еременко, Милевский, Браун

Литекс: Баривиера, Илия Миланов, Онанга, Бодуров, Занев, Жос, Георги Миланов, Цветков (61 Флорес), Мирасема (80 Джерманович), Янев, Кодо (66 Тодоров)