Стяуа отново взе скалпа на ЦСКА

Спорт

25-08-2011, 22:27

Снимка:

kick.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Момчетата на Рони Леви завършиха наравно 1:1 във втория двубой срещу „армейците“ на „Васил Левски“.

България остана без представител в Европа още преди края на месец август, след като и последната ни надежда в лицето на ЦСКА преклони глава пред румънския гранд Стяуа.

Момчетата на Рони Леви завършиха наравно 1:1 във втория двубой срещу „армейците“ на „Васил Левски“. По този начин след общ резултат от 3:1 Валентин Илиев и компания се класираха за групите на Лига Европа.

„Червените“ започнаха доста притеснено мача и в първите минути играчите на Милен Радуканов допускаха елементарни грешки. Първата сериозна възможност за „армейците“ дойде в 25-ата минута след шут от фаул на Платини, но стражът на гостите изби в корнер. Секунди след това Брандан имаше страхотен шанс да убие интригата в сблъсъка, но стреля в аут.

В края на първата част Янис Зику се опита да импровизира, правейки красива задна ножица, но кълбото мина над напречната греда.

След почивката домакините продължиха да натискат доста по-масирано, но положенията пред Татарушану така и не идваха. Така дойде 73-ата минута, в която Танасе се подигра със защитата на ЦСКА, след което от малък прати топката в мрежата на Мболи, който за пореден път демонстрира слабата си форма. До края „червените“ успяха поне да се спасят от поражение, след като появилият се като резерва младок Станислав Костов намери Мишел Платини и бразилецът оформи крайното 1:1 в 84-ата минута.

Състави:

ЦСКА: Мболи, Бандаловски (80 Дечев), Халилович (46 Халилович), К.Стоянов, Адемар, Нелсън, Янчев, Галчев, Делев, Зику (78 Костов), Платини

Стяуа: Татарушану, Илиев, Брандан, Костя (61 Русеску), Танасе (77 Николич), Латовлевич, Препелица (67 Бикфалви), Николица, Галамаз, Бурцеану, Тату