Мачовете от “А” футболна група ще се излъчват пряко в Интернет

Спорт

26-08-2011, 11:01

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Срещите ще се излъчват съвместно от интернет порталите Sportline.bg, Bookmakers.bg, Livesport.bg и Topsport.bg, както и съвсем скоро и във варненския електронен ежедневник ВарнаУтре.бг

За първи път в историята на българския футбол почитателите на играта ще разполагат с възможността да наблюдават всяка една среща от първенството на „А" група на живо.

Освен срещитe, заложени за излъчване по телевизиите БНТ 1 и TV7, футболните фенове ще могат да проследят всички останали двубои от всеки един кръг на живо в интернет благодарение на ArenaFootball.

Продуктът ArenaFootball е резултат от всеобщите усилия на президента на МАГ Комюникейшънс Красен Кралев и собственика на Livemedia Иво Кусев.

Срещите ще се излъчват съвместно от интернет порталите Sportline.bg, Bookmakers.bg, Livesport.bg и Topsport.bg, както и съвсем скоро и във варненския електронен ежедневник ВарнаУтре.бг

Футболният маратон в „А" група започва още този кръг, в който за първи път ще бъдат излъчени на живо всички двубои. Подробности и детайли бяха разяснени на пресконференция в зала „ВИП-прес Родина", в която участие взеха Валентин Михов, Красен Кралев и Иво Кусев.

„Събитията започнаха преди двайсетина дни. Вече имаме нов партньор заедно с БНТ1 и TV7. Благодаря на тези хора и приятели, които се познават в криза"- заяви Валентин Михов.

„Ще успеем да зарадваме привържениците. За първи път се прави подобно уникално нещо. Това не е опит, а професионално излъчване на осем срещи в един кръг. Досега сме стигали до шест и ще се опитаме да направим нещо, което не е правено. Всеки фен ще може да избира срещата, която желае. Договорът е за една година".

„Всички права са защитени. Доста съм бил пиратстван, ще гарантираме на нашите партньори, че правата им ще бъдат абсолютно защитени. Ще има промени в програмата на първенството. Ще един мач в петък или понеделник. Всеки наш партньор ще прави промени в програмата за най-удобно излъчване. Нашите партньори са се подготвили с техните предложения. Следващата седмица Спортно-техническата комисия към БФС ще одобри предложенията за програмата"- допълни Михов.

„Продуктът, който искаме да предложим на нашите клиенти и българския зрител ще бъде много добър, но и много скъп. Знаете, че разходът за излъчване на една среща е абсолютно същият, какъвто е за една телевизия. Разликата идва в обема на рекламните бюджети, които се насочват към телевизиите и интернет сайтовете. Валентин Михов рискува и закупи телевизионните и интернет права за много голяма сума и това е наистина подвиг. Заставаме до него с една задача - да изпълним ангажимента поет към клубовете. Ще се стремим да усъвършенстваме продукта си. Втората цел е да отворим една нова ниша в интернет бизнеса. Потребителите ще може да гледат срещите от всяка една точка на България. Ще има още продукти извън директното излъчване, но ще бъде нужно време за реализирането им. С инвестицията, която сме направили, можем да издържаме един футболен клуб в България" - поясни Красен Кралев

„Радваме се, че успяхме да направим това, което каза Вальо. Другата седмица ще бъде предоставена програмата за различните кръгове. Всичко ще е много лесно и безплатно. От всяка точка на България ще може да се гледат срещите от футболното първенство. За първи път това се случва в онлайн пространството. Започваме от утре. Ориентирането къде, кога и кой мач ще се предава ще бъде много лесно. Излъчванията ще се извършват с четири камери, ще има коментар на живо, ще има резултат и резултати от всички останали срещи от мачовете, които вървят в момента. Ще дадем максимална възможност на зрителя да получи всичката информация, която му е нужна. Това е голямо предизвикателство за нас" - заяви Иво Кусев.

От Арена Футбол обещават иновативни технологични решения, които ще дадат възможност на феновете да изпитат истинска наслада от прякото предаване на срещата. 4 камери ще предават срещите директно.

Livemedia Group е една от най-новите и бързо развиващи се медийни групи, собственост на Иво Кусев. В тази група влизат сайтовете Livenews.bg, Livesport.bg, Livebiz.bg, Hotarena.net. Концепцията на медийната група е да направи аудиторията си пряк свидетел на събитията чрез излъчване в реално време.
 
Alternative Media Group Ltd е собственост на Красен Кралев и е част от MAG communications - най-голямата българска група от агенции, работещи в сферата на стратегическите маркетингови комуникации от 1994 година.

В Alternative Media Group Ltd влизат няколко от най-утвърдените в своята сфера интернет сайтове като Bookmakers.bg, Promomax.bg, Varnautre.bg. Отскоро в групата е и Sportline.bg, който заедно с Bookmakers.bg ще показва на живо двубоите от футболното първенство на България.