Черно море отнесоха Миньор точно за 2 минути

Спорт

27-08-2011, 20:49

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Головете отбелязаха, капитанът Георги Илиев и юношата на клуба Илиян Капитанов.

Черно море остана лидер в А група и след 4-ия кръг, след като победи Миньор (Перник) с 2:0 на стадион Тича.

Моряците продължават с добрата си игра и закономерно остават на чело в класирането в родния шампионат. В една от най-интересните срещи от кръга варненци можеха да разгромят съперника, но реализираха само две от изработените си положения. Головете отбелязаха, капитанът Георги Илиев и юношата на клуба Илиян Капитанов. Така "моряците" остават едноличен лидер след четири поредни победи и голова разлика 8:1. За гостите това бе първо поражение в шампионата.

Варненци, които вече победиха Монтана, Левски и Ботев (Враца), започнаха много надъхано пред екзалтираните си фенове и притиснаха своя съперник от самото начало. Вратарят Иван Чворович направи няколко спасявания преди да капитулира в 35-ата минута. Тогава Ермес Паломино стреля, сърбинът изби, но Георги Илиев на празна врата нямаше проблем да отбележи за 1:0.

Само две минути по-късно "моряците" убиха интригата в мача с второ попадение. Дончо Атанасов намери Паломино, той пусна надясно към Капитанов и младокът вкара втория си гол за сезона, след като преди две седмици наказа и Левски.
През втората част футболистите на Черно море продължиха да са по-активни.

Първо Георги Божилов, а след него и Дончо Атанасов пропуснаха да покачат резултата. Гостите отговориха с опасен удар на Милен Василев, който обаче не бе заплаха за Илко Пиргов. В последните минути един от най-обичаните на Тича футболист Мирослав Манолов имаше две възможности да се разпише, но не успя да ги оползотвори.

Можете да видите видеозаписа от живото предаване на мача в Bookmakers.bg