10 съвета към младите варненки

Варна Лайф

28-08-2011, 15:30

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

10 практични съвета какво не трябва да правите, за да сте актуални, извън клишетата и, разбира се, на нужното ниво.

Защо, често преди мекият варненски диалект да ви издаде, столичани ви слагат провинциален етикет?

Мили момичета, ето 10 практични съвета какво не трябва да правите, за да сте актуални, извън клишетата и, разбира се, на нужното ниво.

1

Изхвърлете всички приставки тип „вафли” към своята преса за коса. Тази прическа отдавна не е актуална. Вафлите, големият обем, и косата като „телевизор” станаха нарицателно за селски манталитет и визия, а вие не искате да говорят така за вас.

2

Когато излизате спортно облечени, оставете фалшивата лачена чанта в гардероба. Винаги ще изглеждате странно с дрехи за 50-100 лева и чанта, претендираща да струва 2 хиляди евро.

3

Ако не можете да си позволите аксесоари, чанти, обувки и бижута на известни дизайнери, по-добре си купувайте от доказани производители, по възможност български, за да сте сигурни, че ще ги ползвате повече от месец. Така ще избегнете конфузни ситуации с евтини ментета на скъпи марки.

4

Ако не умеете да вървите елегантно на високи обувки или пък вашите не са ви достатъчно удобни, по-добре въобще не ги обувайте. Хвърлете ги и си купете нови или още по-добре - вземете си по-ниски. Така походката ви няма да бъде като на чапла, долетяла от Африка за лятото, и няма да търсите постоянно рамото на приятеля си за опора.

5

Ако не ви остане време да отидете на маникюр, а лакът на ноктите ви вече се е излющил, по-добре го изчистете и останете без лак. Така ръцете ви няма да изглеждат сякаш се връщате от плантацията.

6

Никога не оставайте без рол-он, стик или друг дезодориращ продукт под мишниците и в чантата си. Вярвам, не се налага да обяснявам защо...

7

Отдавна не е закон, че коланът, чантата и обувките трябва да са в един цвят, но е хубаво тонално да си подхождат. Същото важи за цвета на лака за нокти и червилото ви.

8

Тежкият грим и облекло тип начинаеща-фолк-певица, особено през деня, са  непрепоръчителни и дори строго забранени, ако искате хората около вас да ви вземат насериозно. Така ще избегнете подсвирквания, дюдюкане и дори в определени ситуации - платени предложения.

9

Ако сте пушачка, то правете го само в заведенията, където това е позволено. Моля ви не пушете, докато вървите или пък подпрени до някое кошче. Това е приоритет на мъжете.

10

Когато се намирате на публични места и разговаряте с приятели или по телефона, не викайте така, че всички да се обръщат. Говорете толкова силно, колкото е нужно да ви чуе само вашият събеседник. Изхвърлете псувните, грозните думи и обръщенията „МА” и „БЕ” от речника си.

Ако спазвате тези прости 10 съвета, със сигурност ще минете за стилна, възпитана и чаровна млада дама.