Балачев оттегля подкрепата си за Марешки

Мисия Варна

31-08-2011, 12:56

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Партийните другари на Балачев опитват да го пласират като кандидат на БСП.

Емисари на адвоката-социалдемократ, който не успя да се класира в предния мандат като съветник, са плъзнали из Варна, за да търсят подкрепа за него като кандидат за кмет.

Партийните другари на Балачев опитват да го пласират като кандидат на БСП, научи ВарнаУтре.бг. Основания за това им давали няколко неща. На първо място бил очевидният за всички вече проблем, който има Гуцанов с националното ръководство на столетницата. Второ, сондажите на социалдемократите из лявоориентираните партийни централи в града сочели, че никой не иска Йорданов за четвърти път начело на града. Това пък им давало основания да хранят надежди за своя човек. Техни собствени проучавния показвали,че май са заложили на грешна карта.

Преди седмици ПД „Социалдемократи” заедно с още две социалдемократически формации и т.нар. „Нова сила” застанаха зад кандидатурата на Веселин Марешки. Сега обаче, особено след скандалните разкрития за къщичката на аптекарския бос току на плажа Кабакум, балотажът все повече се отдалечавал като мираж. Вече не била никаква тайна, че Марешки е само подпора на кмета Йорданов и услужливо му подава топката според договорка с него.