5 пешеходци прегазени за два дни, една жена загина

Мисия Варна

31-08-2011, 13:45

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Пешеходците във Варна сякаш са мишени на шофьорите...

Три  пешеходки са пострадали при пътни инциденти във Варна през изминалото денонощие, съобщават от пресслужбата на полицията в морския град. 

Пострадалите са се разминали с фрактури и контузии и за живота им няма опасност.

Руска туристка, отседнала в к.к. „Златни пясъци”, е била блъсната около 10,30 часа вчера в района на Аладжа манастир. Зад волана на лекия автомобил „Рено” е бил 67-годишен шофьор от Варна, който се е движил с несъобразена с пътните условия скорост. В резултат на удара жената е получила фрактура на лявата ключица.

В 17.40 на бул. „Цар Освободител” лек автомобил, шофиран от 54-годишна жена от Варна, е блъснал пресичащото 14-годишно момиче. Пострадалата е с фрактура на лявата подбедрица и е настанено в ортопедично отделение за оперативно лечение.

74-годишна жена е била блъсната на тротоара на бул. „Вл. Варненчик”. Около 18,45 часа във вторник. Възрастната жена излизала от дом 16, когато била ударена от велосипед, управляван от 36-годишен мъж от Варна. От удара пешеходката получила контузия на лявата ръка, таза и главата. Оказана й е първа помощ и е освободена за домашно лечение.

В понеделник има още два инцидента с пешеходци.

Около 16.15 ч в Бяла на ул. “Андр. Премянов” “СЕАТ Кордоба” с пазарджишка регистрация, управлявана от 22 годшишен мъж от Пазарджик удря пресичащо 5-годишно момиченце, което получава фрактура на дясното бедро. Настанено е за лечение в Ортопедично отделение без опасност за живота. Образувано е ДП.

Същия ден около 16.45 ч във Варна, южна промишлена зона, под Аспарухов мост, товарен автомобил “ДАФ” със софийска регистрация, управляван от мъж на 40 г. от Провадия, на кръстовището до “Транс Инс”, при завой на ляво, плегазва движещата се по пътното платно в посока “База Петрол” 57-годишна пешеходка, която загива на място. Образувано е ДП.

Пешеходци срещу Шофьори - кому е нужна такава война?

Близките и приятелите на 20-годишната Лора, която загина на 17 юли, докато пресича бул. „Осми Приморски полк“, блъсната от мотоциклетист на пешеходна пътека, организират жива верига и поднасяне на цветя в памет на младото момиче. Днес от 17 часа, мястото е пешеходната пътека над Арката на булевард „Осми Приморски Полк“ - където се случи и ужасният инцидент. Още