Започва Фестивал на мисловните спортове

Мисия Варна

31-08-2011, 19:26

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шах-мат или чек-рейз, а може би бек-гейм или едно-безкоз, ако някой от тези термини ви говори нещо, значи Фестивалът на мисловните спортове е за вас

На истинско раздвижване на мозъците ще можете да станете свидетели от утре до 4 септември по време на Вторият Фестивал на мисловните спортове в курорта „Златни пясъци”.

Както и в първото издание на събитието, проведено през април в София, в програмата са включени състезания по покер, шахмат, бридж и табла.

В програмата на фестивала централно място заема Тексас холд’ем покер турнир с гарантиран награден фонд от 50 000 лева, който ще тече и през четирите фестивални дни.

Бридж състезанието е заложено в първия ден на фестивала - 1 септември, когато ще има индивидуален турнир с вход 25 лв и по двойки с вход 55 лв.

Съревнованието по табла е също в петък, като входът е 100 лв, а наградният фонд – 6400 лв. Желаещите да пробват уменията си могат да се запишат на място.

Шахматната част, която  се очертава като една от най-оспорваните, ще се проведе на 2 септември.  Международният Гросмайстор Юлиян Радулски (шампион на България за 2011 г.) ще даде сеанс на 20 дъски в рамките на фестивала и всеки, който умело борави с фигурите, е добре дошъл да се пробва срещу него, абсолютно безплатно.