СДС в Провадия се саморазпусна

Мисия Варна

01-09-2011, 11:49

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В схемата е забъркано и СДС-Варна, като членове на ръководството са посочени като помощници в интригата.

Провадийското СДС се отрече от кмета си Георги Янев.

В нарочна декларация  ръководството на партията на местното синьо лъвче посочва, че са възмутени от направената регистрация на настоящия кмет за участие в местните избори и никога не са го издигали или предлагали. В схемата е забъркано и СДС-Варна, като членове на ръководството са посочени като помощници в интригата.

Заради тази регистрация на Янев, който е известен и с настояването си във всеки един документ, където фигурира неговото име, да присъства професията му – инженер-химик, провадийското ръководство гръмко заяви, че подава оставка, а партията на местно ниво се разпуска. За тази преждевременна ликвидация в декларацията се обвинява отново СДС-Варна, защото Янев не бил кандидатът, който сините в Провадия искат.

През 2007 година инженер-химикът, бивш управител на ВиК-Варна, стана кмет издигнат от Политическа партия „Движение Нашият град” и със своите 500 гласа преднина взе поста на Марин Маринов от БСП.

Интригите около Янев не са от вчера. Още през далечната 2001 година, когато той за пореден път бе кандидат за депутат, имаше обвинения, че на практика работи срещу интересите на партията. Тогава трима редови седесари бяха изпратили писмо на Иван Костов, където обясняваха как Янев през 1997 година е бил свален от поста председател на СДС –Провадия, и водел организацията към провал, работейки с комунистите.

Като пример за работа срещу партията дори бе посочено тагавашното необосновано според тримата седесари, повишение на цената на водата в града, което дало повод за негативна настройка срещу партията в навечерието на изборите преди десет години.