Без медии на ден 3-ти от летния университет на МГЕРБ

Мисия Варна

05-09-2011, 16:12

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Христина Маринова

Всичко от Автора

Журналисти не бяха допуснати днес на лекцията на Дянков. Обяснението, което получихме, е: "защото ще се обсъждат организационни въпроси".

Министърът на икономиката Симеон Дянков в момента изнася лекция пред млади "гербери" от цяла България.

В момента в Гранда тече четвъртият летен университет на МГЕРБ, който се провежда от 3 до 6 септември.

Журналисти не бяха допуснати днес на лекцията на Дянков. Обяснението, което получихме, е: "защото ще се обсъждат организационни въпроси".

В събота никой не спираше медиите, а тъкмо напротив.

Въпреки че беше обявено, че и Росен Плевнелиев ще дава свети на младите активисти на партията, той "логично няма да присъства днес", обясни ни не особено мило млад "гербер". Вероятно логиката идва от това, че министърът на регионалното развитие и благоустройство вече официално е кандидат-президент и има други задължения.

Младежи, министри, депутати и евродепутати на ГЕРБ проследиха на живо обявяването на кандидат-президентската двойка на ПП ГЕРБ.

Правителството е на път да се справи с една от задачите, които си е поставило в началото на мандата - да дисциплинира чиновниците от държавната администрация, обясни пред млади гербери министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

След него говориха Аню Ангелов - министър на отбраната и Сергей Игнатов - министър на образованието, младежта и науката.

Засякохме и мениджъра на "Гранд хотел Варна" Иван Портних, когото попитахме, дали ще бъде в листата за общински съветници на ГЕРБ. "Нямам такава информация", беше отговорът му.