1330 балона за 1330 години България

Мисия Варна

06-09-2011, 14:27

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

„Отнесете със себе си парченце от храбростта, безсмъртието и трудолюбието на българската нация. Вземете си къшей от нашето общо утре!“

Точно в 10 часа днес 1330 балона изобразиха българския трибагреник на входа на Морската градина.

Въздушният трикольор беше подарък за варненци от Коалиция „Варна Утре“, в която влизат ВМРО-БНД, Новото време, БНД и Гергьовден. Верни на стила си, четирите партии избраха нетрадиционен и неказионен начин, за да отбележат Съединението и 1330 години от основаването на България.

„Помни миналото, за да имаш бъдеще“, беше  мотото на хепънинга.  „Отнесете със себе си парченце от храбростта, безсмъртието и трудолюбието на българската нация. Вземете си къшей от нашето общо утре!“, призова минувачите кандидатът за кмет на коалиция „Варна утре“ Костадин Костадинов.

„Балоните, пуснати на свобода в небето, са символ на оптимизъм, надежда, бъдеще. Ние обаче не искахме да пуснем над Варна 1330 гумени балона, които след няколко часа ще паднат на земята и ще замърсяват града ни. Тъй като не разполагаме с биоразградими балони предпочетохме нашите да останат вързани и да зарадват децата, на които ги раздаваме“, обясни  Костадинов.

Само минути след 10 часа балоните бяха поети от стотици деца, техните родители, баби и дядовци.

Голяма част от тях все пак полетяха във въздуха, изплъзнали се от детските ръце.

За да опазим Варна чиста, организаторите молят всеки, който намери паднал на земята балон, да го прибере и предаде за рециклиране.

Вижте фоторепортажа