22-годишно магаре е кандидат за общинската ясла

Мисия Варна

07-09-2011, 13:10

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Пред институциите и обществото гласът на Марко ще бъде Валентин Великов, който днес представи надлежно пълномощно да го представлява безсрочно.

Магарето Марко, родено на знаковата дата 10 ноември 1989 година е поредният кандидат за кмет, устремен към варненската общинска ясла.

Партията, която го издига е Общество за Нова България. Тя е регистрирана в местната Общинска избирателна комисия, а ръководителят на временния щаб Ангел Дянков, ще бъде водач на листата за съветници, стана ясно днес.
Освен аплодисменти и завиден интерес от страна на медиите, Марко получи и първия си рушвет - три моркова.

От думите на Дянков стана ясно, че магарето живее в централната част на Варна, не краде, не лъже и върши работа, а липсата на зелени площи му създава сериозен проблем.

"Целта на кампанията е да докажем, че Марко има повече човешки качества от настоящия кмет Кирил Йорданов, с другите кандидати няма да го сравняваме.

Приликата му с политиците е, че и на него му дърпат юздите и отгоре господарят му казва какво да прави. Действащият политик не е човек,"когато излезе от политиката тогава става човек. Това, което правим е един социален експеримент", коментираха от щаба на магарето кандидат за кмет.

Стана ясно още, че листата с кандидатите за общински съветници на Общество за Нова България ще бъде представена след 15 септември.

"Магарето живее по-добре от много от хората, грижат се за него и има работа. Ако варненци не харесват сегашното статукво, вече има за кого да гласуват", коментираха организаторите до като Марко унищожаваше първия си рушвет и не обръщаше внимание на подмятанията, че работи в сивия сектор.

Пред институциите и обществото гласът на Марко ще бъде Валентин Великов, който днес представи надлежно пълномощно да го представлява безсрочно.