Изключиха кмета на Провадия от 'Нашият град'

Мисия Варна

07-09-2011, 15:23

Снимка:

vestnikstroitel.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Първи от Георги Янев се отрекоха седесарите.

Броени дни след като провадийското СДС се отрече от кмета си Георги Янев, изпълнителното бюро на “Движение Нашият град” единодушно го изключи от редовете на партията.

Като мотив за тази крайна мярка се посочва: “несъобразяване с партийните принципи, грубо погазване на философията на управление, присъща за Движението, авторитарност, несправяне със служебните си задължния”, както и “погазването на някои чисто човешки и морални принципи”. Представляващите Движението преценяват управленския мандат на Георги Янев като “крайно неуспешен”.

Припомняме, че през 2007 година инженер-химикът, бивш управител на ВиК-Варна, стана кмет издигнат от Политическа партия „Движение Нашият град” и със своите 500 гласа преднина взе поста на Марин Маринов от БСП.

На 1 септември в нарочна декларация  ръководството на СДС в Провадия също посочи, че са възмутени от направената регистрация на настоящия кмет за участие в местните избори и никога не са го издигали или предлагали. В схемата е забъркано и СДС-Варна, като членове на ръководството са посочени като помощници в интригата.

Считано от 5 септември Янев не представлява и Движение “Нашият град” в обшина Провадия. "Извиняваме се на провадийци за забавеното развитие на обшината им вследствие на авторитарното и несъобразено с Движение “Нашият град” управление през последните 4 години", посочват още от движението.