Мария Илиева подари концерт на варненци по пълнолуние

Варна Лайф

11-09-2011, 18:31

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

В съботната вечер, осветена от пълната луна, сцената на Летния театър във Варна бе изпълнена от музиканти.

Тогава се появи и ТЯ. Облечена в елегантна къса сиво синя рокля, деликатно украсена с кристални камъни. С прибрана коса, ефектен грим и красиви тежки обеци.

Застана на сцената и разпръсна чар и грация. А когато запя, публиката изпадна във възторг.

Поп дивата на България започна с интерпретация на най-новата си песен I  LIKE, под акомпанимента на ARENA ORCHESTRA, групата на маестро Живко Петров и вокалите на Криста, B.O.Y.A.N. и Елена Кокорска. За съжаление варненци не успяха да препълнят Летния театър. Но хората, които ценят истинската музика, не спестиха 12 лева, за да чуят вълшебния глас на Мария Илиева. А тя имаше какво да изпее.

Песните от началото на кариерата й звучаха като нови, аранжирани за струнен оркестър. Любимите на Мария джаз стандарти преобразяваха и световни хитове, сякаш написани за самата нея.

Съдията от X FACTOR, който започва тази вечер, сподели. че новият албум ще бъде разделен на две части, клубна и акустична.

Голямата изненада за гостите в Летния театър беше появата на легендарната Камелия Тодорова на сцената. Заедно двете талантливи певици изпълниха песента „Feel like a woman” и я превърнаха в нечуван досега великолепен дует.

Сред гостите бе забелязана младата и талантлива българска режисьорка Мариета Печанска участник в тазгодишния фестивал любовта е лудост. Тайландецът Ну Рунград, който се снима във видеото на Мария Илиева “TRULY” също бе сред публиката.

Един малко известен факт е, че сингълът “TRULY”, изпълнен в дует с американския DJ Кийт Томпсън, се изкачи до първо място в радио класациите на Великобритания и Австралия през миналата година.

След двучасови музикални откровения, танци и емоции, силни аплодисменти и две песни на бис концертът завърши. Тръгнахме си изпълнени с надежда, че има шанс българската музика да постигне още по-високи върхове.