Штирлиц ехал в своем автомобиле и увидел голосующего Мюллера...

Мисия Варна

11-09-2011, 23:14

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Щирлиц пътува в колата си и вижда гласуващия Мюлер. "Мюлер",  помислил Щирлиц. "Щирлиц", помислил Мюлер.  След 2 минути всичко се повторило. "Кръгово", помислил Щирлиц. "Гаври се", помислил Мюлер.

„Конспиративна среща с Щирлиц”.

Така беше наречена специално анимираната историческа екскурзия в развитието на най-търсените марки автомобили от 30-те до 70-те години на ХХ век. Тя беше акцентът на третия ден на Grand Auto 2011, който беше посветен на историята на автомобила.

Посетителите изучаваха историята на автомобила с помощта на експонатите, предоставени от трима видни колекционери – Николай Колев, Ангел Желев и Георги Бонин, спираха вниманието на посетителите на изложението.

Специално внимание беше отделено на наскоро реставрирания Merсedes-Benz 170 S-D от 1953 г., модел, добил популярност у нас като колата на Щирлиц.

Вижте фоторепортажа »

Кадри от соц класиката „17 мига от пролетта” и вицове за Щирлиц и Мюлер забавляваха посетителите, а най-запалените фенове на авто историята станаха герои в ретро фото сесията с екстравагантните шапки на „Беллора”.

Най-предпочитани за снимки бяха кабриолетите - носителите на множество призове Mercedes-Benz 500 К – реплика на автоиконата на Третия Райх от 1936 г. и изисканата британска машина Jensen Interceptor III от 1975 г. – единствен представител на рядката марка в България. Повече за уникалните автомобили може да се научи в сайта на колекцията www.bonin-classic-cars.com.

Още един кът в изложението връща назад машината на времето – това е изложбата от умалени модели на Валентин Горанов, в която блестят лимузините на няколко американски президенти. В нея могат да се видят протоколните линкълни на Кенеди и Джонсън, както и служебните коли на още много величия, сред които император Хирохито и Вилхелм II.

Ретро автомобилите и моделите ще продължат да радват ценителите на историческия авто дизайн до края на изложението – 14 септември.

Входът на Grand Auto е безплатен и един от посетителите ще спечели нов червен Volkswagen Polo.

Специални отстъпки на място в дните от 8 до 14 септември предоставя ексклузивният застраховател по време на изложението ЗАД Армеец. В дните от 8 до 14 септември са в сила и преференциални условия за лизингови договори от ДСК Лизинг АД.