БСП заложи на свой

Мисия Варна

12-09-2011, 16:32

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Преди минути пленумът на централния съвет одобри Борислав Гуцанов за надпреварата край морето, научи ВарнаУтре.бг

След няколко седмици на трепетно очакване и поне половин дузина спрягани кандидати  БСП най-после реши кой ще е кандидатът й за Варна.

Преди минути пленумът на централния съвет одобри Борислав Гуцанов за надпреварата край морето, научи ВарнаУтре.бг. На практика градският лидер на партията беше единственият кандидат, представен за обсъждане днес.

Кандидатура на Гуцанов беше издигната и подкрепена  от голяма част от варненските клубове. Другият фаворит на местните социалисти – Кирил Йорданов, беше припознат от ГЕРБ и след 12-години червена подкрепа вече е кандидат за кмет на управляващата партия. В месеците на вътрешнопартийни дебати от номинациите си се отказаха районните кметове Пламен Градинаров и Йорданка Юнакова. Друг районен кмет – Добромир Джиков, до последно беше сред спряганите имена за независим кандидат, достоен за подкрепата на БСП.

Отлагането на решението доведе и до други спекулации. Като евентуални кандидати на левицата се завъртяха Веселин Марешки и Бранимир Балачев.

Борислав Гуцанов обяви още през май, че приема предизвикателството да е кандидат за кмет на БСП във Варна. Той беше провокиран от поредната полицейска атака срещу него след като през март миналата година беше арестуван и обвинен за сделка с автобуси на „Градски транспорт“ ЕАД.