Изненадващо отпуснаха над 60 000 лева на ДКЦ „Света Клементина-Варна“

Мисия Варна

13-09-2011, 13:48

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Наложително е закупуването на нов асансьор

Съветниците от комисията по финанси и бюджет изненадващо отпуснаха над 60 000 лева на ДКЦ "Света Клементина".

На днешното заседание Владимир Тонев от "Движение Нашият град" запозна местните парламентаристи с искането дружеството да бъде освободено от заплащането на дължимия дивидент за 2010 година. Като мотиви сумата да не влезе в бюджета на Варна е посочена финансова ограниченост, необходимост от закупуване на апаратура, подмяна на асансьорната уредба и ремонт на сградния фонд.

Общинските съветници прецениха, че няма да освободят ДКЦ-то от заплащане на дивидент, но за сметка на това решиха да отпуснат средства на дружеството, въпреки липсата на подобно искане към момента на гласуване.

В писмото на управителя на дружеството д-р Иван Иванов се посочва спешната нужда от закупуване на поне един нов асаньор, който струва над 45 000 лева.

Проверка на Държавен технически надзор на асансьорите в сградата е констатирала, че същите са крайно изхабени, поради износване на въжетата и ел.инсталацията. Финансовата обстановка се утежнява и от факта, че съгласно вече сключени договори, ДКЦ-то е направило авансова вноска за закупуване на мамограф, а също така са предприети и действия по изпълнение на предписания за основен ремонт на помещенията за физиотерапия и рехабилитация.