Бомба в центъра на Варна?

Мисия Варна

14-09-2011, 23:30

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Бомба ли? Да не е нещо предизборно".

Странни неща стават в центъра на Варна тази вечер.

Площадът пред градинката, наричана "Севастопол" е отцепен с полицейска лента. Дузина униформени охраняват района и отклоняват минувачите, запътили се през ларгото. В центъра на отцеплението, върху каменния бордюр на цветната леха има оставено куфарче. От онези, на които някога викаха "дипломатически". Полицейска кола с включени светлини маркира мястото за очаквания екип на ДОТИ, който трябва да обезвреди предполагаемата бомба. "Около 22.10 дойдоха полицаите. Тъкмо ми беше започнала смяната", обясни сладоледаджията пред хотел "Черно море".

"Бомба ли? Такива неща не стават в България", "100 на 100 е някаква престрелка", "Да не снимат филм". "Да не е нещо предизборно". Такива коментари се чуват наоколо. Иначе от съседните заведения продължава да гърми музика. Клиентите на Макдоналдс са насядали по масите на тротоара като на театър, плътно заети са и околните пейки.

Междувременно около загражденията се появиха група момчета и момичета, които залепиха по околните дървета, пейки и стълбове шарени стикери  с човешка длан и надпис "Активни граждани" върху тях. Оказа се, че засега е тайна част от каква акция или кампания са листовките. "Скоро ще разберете. Цяла Варна ще разбере! Търсете дърветата с разноцветните ленти", тайнствено споделиха младежите.

12:20 Увеличиха периметъра на отцеплението. Вече не може да се мине и по "Княз Борис I" пред паметника.

И надолу увеличиха опасния район - до централния вход на "Черно море". Изгониха народа от пейките наоколо. И ние ще трябва да се отдалечим, но оставаме на място.

12:50 Дойдоха "космонавтите" от ДОТИ.

Взрив! По-скоро като пиратка. И съмнителният куфар беше обезвреден.

Подробностите ще разберем, надяваме се, утре.

Живото предаване от мястото на събитието приключва. Хайде лека нощ :)