Иван Бочуков от „Солвей Соди” е почетен гражданин на Девня

Мисия Варна

16-09-2011, 14:35

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Иван Бочуков – изпълнителен директор на „Солвей Соди”, беше обявен днес за почетен гражданин на град Девня.

Иван Бочуков – изпълнителен директор на „Солвей Соди”, беше обявен днес за почетен гражданин на град Девня.

На тържествена сесия на Общински съвет на Девня, в Музея на мозайките, бизнесменът беше представен от Васил Койчев, председател на Общинския съвет.

„Иван Бочуков вече двадесет и две години защитава амбициозно, с изключителен професионализъм, такт и умение интересите на „Солвей Соди”, умело съчетавайки ги с интересите на Община Девня. Със своята благородна политика в областта на образованието, здравеопазването, културата и  други „Солвей Соди” доказва по безспорен  и категоричен начин своите чисто човешки ангажименти към Девня, към нейните деца и трудови хора”, каза в речта си Васил Койчев.

След като благодари за високата чест, Иван Бочуков заяви: „Девненци трябва да знаят, че в „Солвей Соди“ работят квалифицирани и отговорни специалисти. Винаги сме били отговорни и отворени към девненското население. През целия ми трудов и управленски път най-важни са били  въпросите, свързани с екологията, с безопасността на персонала и населението. Ето защо намирам за много полезна дейността на Обществения съвет на директорите, като форма за коректни партньорски отношения и координиране на изпълнението на редица мероприятия, касаещи подпомагането на обществеността и решаването на редица общи въпроси. Тази форма трябва да се утвърждава и развива и вероятно ще се съгласите с мен, че имаме широко поле за работа и много конкретни неща за решаване.

Справедливо е да отбележим, че ако миналото на нашите взаимоотношения е богато на различни събития, традиции и натрупан опит, то ние съществуваме само благодарение на нашите проекти за устойчиво развитие. Предизвикателствата няма да липсват в идващите дни и ние трябва да продължаваме да търсим най-правилните решения, които да ни осигурят развитието в правилната посока”, завърши Иван Бочуков.

Иван Бочуков започва работа в Новия завод за калцинирана сода през далечната 1973 г., като минава през всички нива на производствения процес. На 29.12.1981 г. е издигнат за заместник-директор по производствените въпроси на содовия завод. На 21.12.1989 г. е назначен за главен директор на Технологичния комбинат „Соди” в състава на държавна фирма „Полихим”, след чието закриване, на 10.10.1991 г. от Министерството на химическата промишленост му е възложено да управлява „Соди”. След приватизацията на предприятието през 1997 г. е избран за член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на дружеството. На този пост той е и понастоящем.