Мис Варна 2003: Вярвам в себе си и върша всичко с любов и желание

Варна Лайф

18-09-2011, 18:57

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Какво се случва с хубавиците, след като получат признание за красотата си? В поредица от интервюта ще ви срещнем с всяка една от тях.

Една от първите носителки на титлата Мис Варна е Михаела Мирчева, очарователна и специфична тя грабна симпатиите на жури и публика през лятото на 2003 година.

Тогава конкурсът се състоя в центъра на Варна и всички гости и жители се насладиха на непринуденото държание, естественост и интелект на 20-годишната варненка.

През 2003 година „Мис Варна” е организиран от тогавашния лицензиант „Макситур” ООД и модна агенция „Пауър-Подиум” на Красимир Недялков и Венцислава Русева. Водещ на спектакъла е Димитър Горчев и той се излъчва по кабелна телевизия МСАТ.

С отговора на въпроса какво не харесва в себе си, Михаела Мирчева плени журито с откровеното си отношение към външния си вид, признавайки, че не харесва носа и зъбите си.

През 2008-а тя бе обявена за една от най-сексапилните носителки на титлата „Мис Варна” от мъжкото списание FHM заедно с Ирена Иванова.

Днес Михаела продължава да се занимава с мода, реклама и шоубизнес. Развива промоутърска дейност чрез собствената си агенция.

Завърши пространствен дизайн и споделя, че обича всичко, което е свързано с изкуството и комуникациите.

Засега не мисли да сключва брак и децата също не са на дневен ред.

- Михаела, какво се промени за теб след конкурса Мис Варна?

- През 2003 конкурсът беше много истински, усещах го много емоционален и всички бяхме много амбицирани и ентусиазирани, сега като че ли се е превърнал в спорт. Това, че спечелих, тогава ме мобилизира и вдъхнови да се развивам, бях много щастлива и реших, че това е моят път в живота, това ме накара да давам най-доброто от себе си на подиума.

- Разпознават ли те по улицата хората?

- Да, и сега ме срещат и ме разпознават, напомнят ми за това,  което съм била преди 8 години. Сега ежедневието и работата ми са по-различни. Става ми приятно, защото се връщам в безгрижното минало с весели и хубави спомени. Припомням си хубави емоции, които няма да се повторят, сещам се колко малка и неопитна съм била и започвам да се смея с радост на спомените.

- Какво ще посъветваш последователките си?

- На първо място да са много усмихнати, грациозни, естествени и да вярват в себе си. Това е формулата на успеха, но без дисциплина няма да се получи.

- Какво липсва на Варна за да стане световен център на туризма?

- Улиците, тротоарите, дупките, грозните недовършени сгради, големият изкоп в центъра, обграден от алуминиеви бараки, тези неща трябва да се оправят, за да е градът на европейско ниво, фасадите на старите блокчета в централната част да се реставрират, ремонтите по улиците да не се извършват в пиковите месеци от сезона, а бе доста неща трябва да се оправят. Туристите трябва да си тръгват доволни и впечатлени от нашия град. Оптимист съм и вярвам, че нещата ще се оправят макар и бавно.

- Сбъднаха ли се мечтите ти от 2003-а?

- Ами разбира се, това е, защото вярвам в себе си, дисциплинирана съм и върша всичко с любов и желание. Сега и аз търся момичета с такива качества за моята работа.