Варна с нови кметове, предимството е за дамите

Мисия Варна

20-09-2011, 13:04

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Кворум на ръба на отчаянието и обиди по време на сесия

Общинският съвет гласува Варна да има девет нови кметове.

Причината е участието на настоящите в предизборната надпревара.

Мястото на Кирил Йорданов ще бъде временно заето от неговия заместник Коста Базитов. Районен кмет на "Приморски" ще бъде Владко Влаев, на "Младост" Марийка Георгиева, на "Владиславово" Светлана Цонева, на "Одесос" Венцислав Кючуков, начело на село Каменар ще е Розалина Янакиева, на Константиново- Софийка Стоянова, на Казашко - Наташка Иванова, а на Звездица- Силвия Лазарова.

Днешната, предварително обявена за последна сесия на местния парламент, започна стандартно-лежерно с 40 минути закъснение, кворум на ръба на отчаянието и поименни проверки. Никой от съветниците не използва своите последни минути слава в този общински съвет и нямаше отправени питания към кмета, който и без това не присъства в зала. Почти също толкова активен бе и интереса към общата снимка за спомен на стълбите пред сградата на Община Варна.

И този път отдали се на порока, с цигара в ръка, съветници гласуваха с подвиквания пред зала "Пленарна". Заради поискана 20 минутна почивка, след като вече беше направена такава от 15 минути, местните парламентаристи си размениха "кротки" обиди, а Веселин Марешки бе наречен лигльо.
Дадена бе почивка до 13.30 часа.