Икономическият открива учебната година с нова аула и модерна библиотека

Мисия Варна

20-09-2011, 16:22

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

В понеделник Икономически университет - Варна ще открие учебната 2011/2012.

На 26 септември Икономически университет - Варна ще открие учебната 2011/2012.

В 10 часа с Новата Аула на Икономически университет – Варна отваря врати с водосвет.

Тя е изградена със собствени средства и се намира в североизточната част в двора на университета. Учебното заведение си я подарява за 90-тия рожден ден. Разполага с около 700 места и ще се преврне в място както за научни форуми, така и в сцена за културни събития.

Икономически университет - Варна посреща новата академична година с изцяло реконструирана и модернизирана библиотека, която ще бъде официално открита в 10.30 часа.

Ремонтът и модернизацията на библиотеката са на стойност близо 2 млн лева. Финансиран е, чрез проект от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и от държавния бюджет по Оперативна програма "Регионално развитие".  Библиотеката на университета ще може да бъде ползвана и от външни лица, които заплащат дневна, седмична, или месечна такса. Те обаче не могат да изнясят книги, но читалнята ще осигурява необходимите условия за продължителен престой в нея. Ще има две места за самообслужване в заемната служба, където чрез машини денонощно ще могат да бъдат връщани книги, без студентите да зависят от работното време на библиотеката.

Откриването на учебната година  за бакалаври по факултети и специалности ще се проведе по график, който може да видите тук

На откриването на учебната година по специалности в указаните зали, ще бъдат върнати дипломите за средно образование на студентите I курс.