ДПС подкрепя Борислав Гуцанов като протестен вот срещу ГЕРБ

Мисия Варна

21-09-2011, 12:36

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Решението не било личен избор срещу Кирил Йорданов

ДПС във Варна ще подкрепи кандидатурата на Борислав Гуцанов (БСП) за кмет.

Това заяви пред медиите депутатът Йордан Цонев. Той се мотивира, че решението е протест срещу полицеските методи на управление на ГЕРБ в страната.

"Страната се нуждае от нов тип управление", коментира Цонев, като вметна и това, че Гуцанов имал положителни качества като опитен политик и общинар.

Общинският председател Янко Станев добави, че партийното решение не е личен избор срещу Кирил Йорданов, а политическо действие от много по-висок стратегически мащаб.

В областта ДПС ще издигнат свои кметове в Суворово и Вълчи дол, а в Дългопол ще подкрепят досегашния кмет Светльо Якимов. Организацията няма нито да издига, нито да покрепя кандидат на първи тур в общините Аксаково, Бяла и Провадия. На втори тур щели да покрепят този, който не е от ГЕРБ.

Общинската партийна листа във Варна се води от председателя Янко Станев, след него са д-р Медиха Хамза, д-р Людмил Цветков, Октай Мустафов и Сали Карамалнъ. От позиция се е оттеглил Кадир Кадир. Той крато коментира, че решението му е лично и по този начин варненската организация щяла да има по-добър резултат на местните избори. Поставеният минимум е над 9300 гласа.

Цонев посочи още, че ДПС не е дискутирало темата за подкрепа на някои от кандидатите за президент. Няма и поставен срок за евентуално решение.