Арести и корупционни схеми постлали червено килимче на Марешки

Мисия Варна

21-09-2011, 16:32

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

От съюз "Защита" го подкрепиха и го пращат на балотаж

"Няколко процента ме делят от Кирил Йорданов, а в края на септември ще бъда с 2% пред него.

Арестът на Гуцанов и обвиненията към Йорданов за корупционни схеми и скандални сделки направо ми постлаха червеното килимче. Иначе щеше да ми е по-трудно", убедено заяви кандидатът за кмет Веселин Марешки, отново представяйки се за единствен независим.

Днес той получи официална подкрепа и от съюз на патриотичните сили "Защита". Председателят на областната им организация Станчо Тодоров коментира, че на предните меестни избори са подкрепили Кирил Йорданов, защото имало емоция и съмнение, че ще промени нещата във Варна, но вече бил друг човек.

Марешки цитира свое изследване, според което Йорданов в момента би събрал 30% от гласове. Прогнозира и че, въпреки подкрепата на ДПС, за Гуцанов щели да гласуват под 10% от избирателите.

"Половината ДПС ще гласува за Йорданов, а половината БСП са против Гуцанов", заяви още Марешки.

Според Тодоров, ако БСП беше подкрепило аптекарския бос, то това би увеличило гласовете, които ще получат за общинската им листа.

"Нека всички добре да помислят, дали искат карето Кирил Йорданов, Борислав Гуцанов, Янко Станев и Неделчо Михайлов отново да бъде допуснато на власт", обобщи Марешки, като акцентира, че Михайлов е вреден за Варна.