Тъжно и вяло в Деня на независимостта

Мисия Варна

22-09-2011, 16:01

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

РОСИЦА ПЕНКОВА

Всичко от Автора

Реч на областния, маршове, малко пресилена за скромното тържество патетика - това беше празникът днес

Шепа варненци, повечето партийно ангажирани, отбелязаха днес Деня на независимостта на България на едноименния площад.

Действащите лица - музиканти, военни, певци и актьори, бяха кажи-речи повече от зрителите.

Реч на областния, маршове, малко пресилена за скромното тържество патетика - това беше празникът днес. За щастие политическите партии бяха малко по-дискретни отколкото в Деня на Съединението, когато политическите флагове бяха повече отколкото националните трикольори.

Иначе тук бяха почти всички кандидат-съветници на ГЕРБ. Да почетат празника на площада бяха и номинираните от листата на Синята коалиция, водени от лидера на ДСБ във Варна проф. Димитър Камбуров. Виждаха се и атакисти, но без кандидата им за кмет на Варна. Церемонията обаче не пропуснаха конкурентите му Николай Недков от Синята коалиция, придружен от съпругата и сина му, Костадин Костадинов от Коалиция "Варна утре", Антон Луков от "Да за Варна" в компанията на бившия кмет Христо Кирчев, Борислав Гуцанов от БСП заедно с проф. Андрей Пантев.

На стълбите на Окръжния съд, превърнали се в официална трибуна, пък стояха още двама кандидати - Кирил Йорданов от ГЕРБ и Добромир Джиков от Българска партия либерали,  в качеството им съответно на кмет на общината и на район "Владислав Варненчик".

В единия край на площада група ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров" дружно припяваха "Боят настана". Значи все пак днес беше празник!