Нощ на учените днес във Варна

Мисия Варна

23-09-2011, 12:23

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Нощта е ежегодно събитие, което се организира в цяла Европа в един и същи ден и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

За шеста поредна година на 23 септември във Варна ще се проведе„Европейска нощ на учените 2011”

"Учените и химията в подкрепа на икономиката и обществото" е темата на събитията тази година.

Нощта е ежегодно събитие, което се организира в цяла Европа в един и същи ден и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

Тази година Нощта на учените ще се проведе едновременно в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас и ще бъде отбелязана Международната година на химията.

Образователен център – Варна към Международна фондация «Св. Св. Кирил и Методий» ни кани да участваме в мероприятията, организирани по проекта

 П Р О Г Р А М А

от 10 до 17 часа

Във фоайето на Планетариум «Николай Коперник» (в Морската градина) ще бъде отворена за посещения Изложба «Химията и индустрията във Варна и постиженията на нейните млади учении» в два тематични раздела:

- Разказ в снимки за мястото на химията във варненската индустрия, варненските университети и научни институти в миналото и сега;

- История в снимки на съвременен млад учен

от 17:00 ч.

Посещение на най-големия Планетариум на Балканите във Варна (в Морската градина), разглеждане и лекция за планетите и техния състав

От 18.00 часа

Планетариум «Николай Коперник» (в Морската градина)

Научно кафе:

- Среща с млади химици и учени, участвали в национални и международни форуми и конкурси;

- Дискусия на тема «Имаме ли нужда от наука и защо?»

От 19:00 ч.

Планетариум «Николай Коперник» (в Морската градина)

Развлекателна програма: музика, поезия, танци, научнавикторина, шеги и анекдоти, химическа лаборатория под звездите – в парка пред сградата на обсерваторията  ще се проведат демонстрации  под надслов: „Химията – сериозна и смешна – вчера, днес и утре”. Ученици от профилираните паралелки по химия от варненските училища ще покажат интересни и забавни химични опити.

Повече информация можете да намерите на: www.myeducenter.org