Мис Варна 2005: Няма нищо по-важно от това да уважаваш себе си

Варна Лайф

25-09-2011, 13:42

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Какво се случва с хубавиците, след като получат признание за красотата си? В поредица от интервюта ще ви срещнем с всяка една от тях.

Варна Лайф се зае с приятната задача да провери какво се случва с красавиците на морската столица.

Открихме 7 от девойките, окичили се с тежката корона и титлата мис Варна през годините. Първо ви срещнахме с Мис Варна 2003 Михаела Мирчева.

Снежанка Касабова спечели титлата Мис Варна преди 6 години през 2005. Точно от тогава престижният конкурс се организира от ВИП Фешън Груп на г-жа Мира Матеева.

Завършила е Варненски Свободен университет. Родена е на 19 Март 1988 г.
В момента Снежанка е стюардеса на луксозен ферибот. Живее на брега на океана в красивия град Тарифа в Испания. Фериботът свързва два пъти дневно Европа и Африка (Мароко с Испания). А засуканата варненка се грижи за удобството на пътниците.

На всеки два месеца работа й се полага един почивка, който тя прекарва в България.

”Когато съм във Варна, използвам времето да се забавлявам с приятели, да обърна внимание на семейството си и разбира се да се занимавам с мода, това е любимото ми хоби”,  сподели хубавицата с име на приказна героиня.

- Сключи ли вече  брак?

- Не съм сключила брак, още не се е намерил мъж, който е достатъчно безстрашен, за да ми предложи. Шегувам се, все още съм прекалено малка и неориентирана в живота си, за да предприема такава решаваща крачка.

- Имаш ли деца?

- Нямам деца, имам котка, обожавам я, казва се Шанел.

- Как промени титлата Мис Варна живота ти?

- Аз бях много малка, когато спечелих конкурса Мис Варна, не бих казала, че животът ми се е променил, може би се научих да се ценя повече като жена и да вярвам в себе си.

- Разпознават ли те варненци като Мис Варна?

- О да, въпреки че беше много отдавна, все още ме поздравяват и понякога шеговито ми подвикват по улицата.

- Какво според теб трябва да се промени в конкурсите за красота?

- Мисля, че започна много да се размива идеята за конкурсите, започнаха да се организират за щяло и не щяло и като резултат се получават абсурдни мероприятия. По мое мнение конкурсите в един град или дори държава трябва да са ограничен брой, но стойностни.

- Какво би посъветвала красивите момичета, които искат да носят тежката корона?

- Бих посъветвала всяко едно момиче, което има желание да бъде Мис, да е естествена и да вярва в себе си. Няма нищо по-чаровно от непринудена и едновременно с това уважаваща себе си претендентка за короната на Мис Варна. Силният грим, заучените маниери и престореното държание, не се нрави нито на журито, нито на хората, които гледат от страни.

- Какво още липсва на Варна, за да стане перфектният град за живеене и за почивка на туристите?

- Варна е прекрасен град и не бих променила нищо, единствено варненци трябва да се научат да го ценят и пазят.

- Сбъднаха ли се мечтите ти от времето, когато бе избрана за Мис Варна?

- Определено бях много щастлива, когато ме избраха за Мис Варна, но моите мечти не се ограничават в това да съм избраничка в конкурс за красота. Това бяха неповторими моменти, които винаги ще помня, но аз съм много амбициозен човек и моите мечти са свързани с бъдещето ми и с това да се реализирам като пълноценен човек в живота си. Надявам се да съм на прав път за да ги изпълня.