И Движение за социален хуманизъм се лепна за Марешки

Мисия Варна

25-09-2011, 16:21

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВЕЛИНА КАЛИНОВА

Всичко от Автора

Още една лява партия зад аптекарския бос.

Партия "Движение за социален хуманизъм" също подкрепя кандидата за кмет Веселин Марешки, стана ясно на нарочна пресконференция.

Стандартно лявата сткруктура, която дълго гравитираше около БСП, е поредната, която отказва да застане зад избраника на столетницата и се присъединява към аптекарския бос.

Пред медиите лидерът на ДСХ Христо Костадинов се мотивира, че Кирил Йорданов и бившият председател на общинския съвет Борислав Гуцанов не били помогнали на нито един техен човек, нито дори на едно дете да влезе в детска градина, а Марешки обещал да помага. Цел на партията е и да вкарат минимум трима съветника в местния парламент.

След като Марешки няколко пъти попита Костадинов дали се разграничава и отрича от настоящото управление и от карето Йорданов, Неделчо Михайлов, Гуцанов и Янко Станев, атмосферата в залата бе като на кръщене, но образно казано въпросът "Отричате ли се от сатаната?" не получи конкретен, а само окръглен отговор. Костадинов основно наблегна на съвпаденията във вижданията за бъдещото управление на града между ДСХ и аптекарския бос.