Задържаха наш колега по време на протест (+)

Мисия Варна

25-09-2011, 21:07

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Полицията задържа Денислав за 24 часа. На полицаите той е показал служебната си карта и е обяснил, че е репортер.

Нашият колега Денислав Георгиев е сред задържаните по време на протеста в подкрепа на жертвите в Катуница.

Материалът на Денислав за случая в Катуница може да прочетете тук.

Повечето от присъстващите на протеста, някои от тях загърнати с трибагреници, други с рокерски дрехи, открито споделяха за ескалиращото напрежение и за така наречения цигански проблем. Апелът беше за справедливост.

Полицията задържа Денислав за 24 часа. На полицаите той е показал служебната си карта и е обяснил, че е репортер. Това декларира в І-во РПУ и главният редактор на ВарнаУтре.бг Росица Пенкова. Въпреки това колегата ни беше оставен в ареста. След обиск му беше отнет и мобилният телефон. Сега чака да бъде разпитан.

Има задържани 18 лица, сред тях има и момичета. Повечето са на възраст около 18г. – ученици в различни варненски гимназии. В момента пред І-во РПУ чакат родителите им, които също нямат информация какво се е случило и защо децата им са задържани.

21:29 ч Току-що пуснаха петима от задържаните под 18г. – трима на 17 г. И двама на 16 г. Родителите им ги прибраха. Според децата хората, които са били в пререкания с ромите са избягали. Самите задържани не са участвали в протеста, а са видяли свои познати и са се присъединили към тях без да знаят за протеста.В момента пуснаха още едно момиче.

23:00 ч Денислав е освободен след разпита.
Прочетете личния му разказ за случката в блога му denislavgeorgiev.eu който той публикува точно час след освобождаването му.