Американски джаз пристига "на колела" на 30-и пред ФК

Мисия Варна

26-09-2011, 17:02

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На следващия ден (1 октомври) Робен Форд, Контино и Бен Крос с Мишо Йосифов секстет ще споделят своя опит и умения на откритите уроци и майсторски класове.

American Jazz on Wheels (Американски Джаз на Колела) е събитието, което ще бъде като черешката на тортата в началото на есента за любителите на хубавата и стойностна отвъдокеанска музика, обещават организаторите.

След поредицата фестивали това лято очакваме легендата на Американския джаз и блус Робен Форд.

С номинацията си за Грами и дългогодишното си партньорство с музикант като Майлс Дейвис, уникалният китарист ще свири в столицата, Пловдив и Варна и ще сподели магията си с възпитаниците на музикалните училища в трите града на специално организираните майсторски класове.

Най-търсените музиканти на Лас Вегас събрани в бандата "Контино" ще подлудят с танцовия си ритъм българските зрители и слушатели.

Шоуто ще бъде подгрято от английския джентълмен и световна филмова звезда Бен Крос, чийто вокални импровизации ще бъдат съпроводени от безспорния лидер на българската музикална сцена Мишо Йосифов и неговия секстет.

Сцената на колела ще се спре първо на 26 септември в София пред НДК. След това шоуто продължава по магистрала Тракия до Пловдив, където на 28-ми ще бъде на Централния площад до пощата. Турнето завършва на 30-ти във Варна на Пантеона в Морската градина.

И трите концерта ще бъдат абсолютно безплатни за всички любители на готината музика.

Организаторите от фондация Пей-пей ентъртеймънт канят хората, след концертите да посетят и специалните Стела Артоа джем сешъни във всеки град.

Най-големите и шумни клубове ще приемат звездите на фестивала за техните джази блус импровизации всяка вечер след големите концерти.

В деня след тези събития в музикалните училища на трите града Робен Форд, Контино и Бен Крос с Мишо Йосифов секстет ще споделят своя опит и умения на откритите уроци и майсторски класове.

Основният виновник за това фестивалът да се случи, е фондация Америка за България, която прави всичко възможно да популяризира и сподели най-доброто от световната и американска сцена с българските зрители.

American Jazz on Wheels има амбицията да стане традиционен фестивал, като догодина турнето на колела ще разшири своя маршрут и в другите големи градове на България.

American Jazz on Wheels във Варна: 30 септември, 18.30 ч, на Пантеона в Морската градина. Вход: свободен!