Николай Недков: Ще намаля данъците, ще направя Варна европейски град

Мисия Варна

27-09-2011, 14:10

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Канидатът за кмет на "Синята коалиция" обеща промяна за Варна

Ще намаля данъците и таксите в община Варна, които са най-високите в страната. Това обеща снощи канидатът за кмет на Синята коалиция Николай Недков.

Това стана по време на концерта на групите "Сигнал" и „Ревижън“ и оркестър „Начко“ на площада на входа на Морската градина, с който официалното стартира предизборната кампания на Недков. Водещ пък бе звездата на варненския театър, а вече и на националния ефир с главната си роля в сериала „Седем часа разлика” - Симеон Лютаков.

Пред стотиците събрали се симпатизанти, Недков заяви, че ще освободи Общината от административната хватка, в която е затънала. По думите му, само така ще се даде път на бизнеса на Варна. Недков даде дума и, че ще осигури честно и открито управление. По думите му, Варна може да се превърне в европейски град, ако бъде управлявана по правилния начин. "Можем да го направим само заедно", изрази увереност "синият" кандидат.

Промяната в морската столица е осъществима само с управлението на Николай Недков, заяви лидера на ДСБ Иван Костов, защото той е извън схемите на управление, прилагани тук в последните 12 години. Според "тъмносиния" лидер, само техният кандидат има шанс на балотажа да обедини протестния вот срещу Кирил Йорданов и да промени статуквото.

"И Гуцанов, и Марешки, и Кирил Йорданов са това, което ние наричаме порочен модел за управление на Варна. Те са различни страни на една монета”, каза Костов.

„Това не е нашата Варна. Имаше време, когато печелехме по 60-70 % от гласовете. Градът има спешна нужда от промяна, времето на Кирил Йорданов свърши. Зад Недков застават ДСБ и СДС! Той ще бъде добър кмет на Варна", заяви лидерт на СДС Мартин Димитров. Според него, управленческият опит на Недков ще му помогне и с усвояване на европейски фондове, ще да направи Варна град за пример.

Подкрепата си за Недков изрази и кандидатът за президент Румен Христов. "Тук съм, за да подкрепя Николай Недков, човекът, който може да управлява вашия град", каза той.