Как реагират варненци на дебата на кандидат-кметовете

Мисия Варна

27-09-2011, 19:44

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Протестиращите хвърлят димки, една от тях удари оператор на БНТ. Полицаите тръгнаха към протестиращите и ги блъскат и притискат в обратна посока.

Часът е 19:30. Около 500 човека са се събрали като публика пред ФК за предизборния дебат по тв7

Някои са тук още от 18 часа, за да заемат места пред сцената със съответните агитационни материали за кмета, когото подкрепят.

Именно най-предвидливите имат шанс да развеят флаг на любимата партия, защото дръзналите да дойдат след 18 часа, са спирани от кордон яки късоподстригани момчета, облечени в черно. Пред тях има групичка от около 50-60 варненци с плакати в подкрепа на Марешки, виждат е и 2-3 знамена на синята коалиция, за които стана ясно, че са тук от 17 часа.
Две момчета държат винил с размерите на билборд на Веселин Марешки на площада.

Всеки опит на застъпник на друга партия, или друг кандидат, завършва  с неуспех, тъй като момчетата в черно не го пускат и заплашват да счупят знамената, тъй като не им харесвали, били грозни. На въпрос, кого представляват, кой ги е наел и как се казват, момчетата отговарят с грубо блъскане на питащия.

В тълпата се носи слух, че насам към площада се движат участниците в протеста за Катуница.

Идващите по "Сливница" хора твърдят, че са срещали по пътя групички с бухалки.

19:48

Дебатът започна и в същия момент се чуха скандиранията на протестиращите, които приближиха. Бареков предупреди от сцента, че жандармерията ще ги спре. Дейстително кордонът на жандармеристи с маски и каски е спряла тълпата от около 200 чевека пред ФК.

Протестиращите хвърлят димки, една от тях удари оператор на БНТ. Полицаите тръгнаха към тълпата и ги блъскат и притискат в обратна посока.

Пред кордона има и полицаи с кучета. В момента кордонът е с около 200 метра по-нагоре, а групата успя да избяха към хотел Черно море.

19:55

Бареков каза в ефир, че жандармеристите е трябвало да допуснат протестиращите до трибуната, не да ги отблъскват

20:06

Полицията, като че ли успя да отблъсне протестиращите, но очевидно по съседни улици на площада се появи група рокери. Те засега сравнително тихо слушат дебата. Включваха се с бурни реплики единствено при обсъждането на първия въпрос - отношението към протеста и случващото се в Катуница.