Кметът пак на съд, мълчи за дом “Гаврош”

Мисия Варна

29-09-2011, 17:12

Снимка:

Виолета Рускова © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Велина Калинова

Всичко от Автора

Имотът на ул. "Войнишка" можеше да е детска градина. А дано, ама надали

Първо заседание по дело срещу кмета на Варна заради пореден мълчалив отказ ще се проведе утре в административен съд, научи ВарнаУтре.бг.

Малко след 9.30 ще стане ясно ще бъде ли даден ход, или сагата с дом "Гаврош" отново ще се потули.

Заявлението за достъп до обществена информация, което е в основата на делото, е подадено в края на април тази година от Николай Цветков. Заради липсата на отговор той подава и жалба до съда, а молбата е кметът да бъде задължен да си "признае" за далаверите с имота находящ се на ул. "Войнишка" 3А, в който се помещава дом "Гаврош" и сдружение "Гаврош".

Въпросите, които до сега си чакат отговора, са: чия собственост е имотът, договаряла ли се е общината терена да остане детска градина, а собственикът да получи друг в замяна, в какъв размер е наема, който общината плаща, кой и на какво основание го е определил, коя година е построено игрището, има ли преди това всички необходими разрешителни и в крайна сметка чия собственост е земята под него.

"Информацията ми е необходима, за да си съставя собствено мнение до колко кметът и администрацията на Община Варна имат желание и решителност да решат проблема с липсата на места в детските градини", обобщава Цветков.